Don Cheadle (Avengers: Endgame) over de geschrapte 'War Machine' -film

Don Cheadle (Avengers: Endgame) over de geschrapte 'War Machine' -film

Een script lag klaar, maar werd uiteindelijk in de prullenbak gegooid.

De Marvel Cinematic Universe is een gigantische franchise, maar niet alle personages kregen/krijgen zomaar een eigen grote film. Een van de personages die nooit een solo-film kreeg is War Machine, die sinds Iron Man 2 wordt gespeeld door Don Cheadle.

Joe Robert Cole, die uiteindelijk het script van Black Panther schreef, werd jaren geleden ingehuurd voor een scenario over War Machine. Ondanks dat hij dit deed, werd de film uiteindelijk volledig geschrapt. Cheadle deed onlangs een boekje open over het mogelijke verhaal van de film die er nooit kwam:

"In de film zouden we hebben gezien hoe Rhodey een balans moet zien te vinden tussen zijn baan als een militair en de erecode die daarbij hoort en de veranderende wereld om hem heen. Ik denk dat dit hem uiteindelijk funest zou zijn geworden en dat hij op de vlucht zou moeten slaan. Dat was ongetwijfeld een groot onderdeel van de film geweest."

Nieuwe ronde, nieuwe kansen?
Uiteindelijk bleek een film over War Machine wellicht toch iets te risicovol voor Marvel, aangezien het niet een van de meest populaire personages is. Er zullen echter ongetwijfeld genoeg fans teleurgesteld zijn over de mogelijkheden van deze superheldenfilm. Wie weet krijgt het personage nog wel zijn kans in een eigen serie, zoals ook het geval is bij personages als Hawkeye, Loki, Scarlet Witch en Vision.

NieuwsFilm

meest populair