Algemeen

Waarom de titel 'Star Wars: The Rise of Skywalker' en meer over Palpatine en Phasma

Keert Captain Phasma weer terug?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Weer wat nieuwtjes over Star Wars: The Rise of Skywalker! Regisseur J.J. Abrams geeft uitleg over die titel en we hebben meer nieuws over de slechteriken Palpatine en Phasma.

Als eerste berichten over de Star Wars superslechterik Palpatine (Ian McDiarmid) en Captain Phasma (Gwendoline Christie). De eerste moest altijd al in Episode IX gaan voorkomen. "We wisten niet precies hoe we dat zouden kunnen doen, maar het was altijd al de bedoeling," aldus Kathleen Kennedy tijdens Star Wars Celebration. Tijdens het evenement zei acteur John Boyega dat Phasma in ieder geval niet terugkeert: "Er is een vorm van afronding. Phasma? Ze is dood."

Ook acteur McDiarmid reageerde via Twitter, op zijn laatste terugkeer in de Skywalker Saga:


Titel - The Rise of Skywalker?
En dan die uitleg over de titel van Abrams. Uiteraard zegt hij nog niet veel. Tegenover Entertainment Tonight zei hij het volgende: "Nou, de titel voelt alsof het de juiste titel is voor deze film. Ik weet dat deze provocerend is en een hoop vragen stelt, maar als je de film ziet, weet je hoe het bedoeld wordt en wat het betekent. Maar in de reeks van titels had deze titel een zeer grote verantwoordelijkheid - het moest het einde zijn van niet alleen drie films, maar negen films."

De film moet ook echt een afronding worden. "Ik wil dat een kind de films één tot en met negen bekijkt en dan één verhaal ziet," aldus Abrams in een andere interview, met IGN.23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Colruiter

Avatar

Fascinerende trailer, maar dat was die van Last Jedi ook. Het meest hoopgevende aspect is de tijdsprong van een jaar, dat geeft de gelegenheid om makkelijk alle onzinnige verhaallijnen uit Last Jedi te negeren.

SAS1982

Avatar

Ik heb zo'n vermoeden dat dit niet eens de laatste de film is. Dat er na jaren weer een trilogie komt.

Pronk47

Avatar

Veel mensen beweren dat op het einde van de trailer Palpatine
lacht,maar volgens mijn is dat gewoon Luke.

SAS1982

Avatar

Het is toch bevestigd dat Palpatine er in zit

adofmirosch

Avatar

Phasma had zoveel potentie, haar dood is ook mijn grootste kritiek op TLJ.
Palpatine is een goed idee, sentiment is geld.

Gigan72

Avatar

@Pronk
Nee het is echt geen Luke
Het is echt de lach van Palpatine .. die lach is zo herkenbaar.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

SAS1982, nieuwe trilogieën komen er bijna zeker we. Maar het Skywalker hoofdstuk zou met deze film ten einde moeten zijn. Natuurlijk kan er in latere films nog wel naar gerefereerd worden, maar de familiesaga zou hier afgelopen moeten zijn.

Pronk47, het is vrijwel zeker dat het Palpatine is. Ian McDiarmid verscheen op het podium bij de officële voorstelling van de teaser op SW Celebration Day en is duidelijk weer betrokken bij de film. In welke hoedanigheid dat zal zijn is echter de vraag. Komt hij terug als echte vijand voor een
laatste gevecht, of vinden ze gewoon een opname van hem op de Death Star? Hopelijk het eerste anders zijn de mensen nog pissiger dan na The Last Jedi.

Appie Asbak

Avatar

Waarom is de weergave van deze site op mijn mobiel zo waardeloos? Een kwart van de pagina valt weg....

Goku32

Avatar

Wat echt slecht zou zijn over palpatine is. Dat kylo ren zijn lach probeert na te doen op het einde

SAS1982

Avatar

@zaphod ja ik weet het, maar misschien zien we over 10/20 jaar een vervolg ik kijk er niet van op.

@appieasbak,
Ik heb zelfde probleem een deel is gewoon zwart.

Reborn t90

Avatar

@Appie Asbak. Hier ook. Niet bij ieder artikel, maar wel heel vaak. Beter dat ze gewoon de "achtergrond" of wat het ook is wit maken als ze geen goede mobile weergave kunnen toepassen

Appie Asbak

Avatar

@filmtotaal gaan jullie hier nog iets mee doen?

Civilian Supreme

Avatar

Heb ik ook vaak last van.

Ik vind dat Luke overigens nog wel minstens 1 groot 'echt' gevecht verdiend (en wij ook)
Dan hoeft hij niet eens te winnen maar het leek er voor the last jedi op dat hij wel iets meer te doen zou krijgen.
Ook een iets betere afsluiting voor zijn karakter zou leuk zijn. 1 groots gevecht, zij aan zij met Rey tegen Palpatine en Kylo Ren waarbij hij dodelijk gewond raakt maar nog wel voor eens en voor altijd een einde maakt aan Palpati e.

Pronk47

Avatar

@Gigan72
Stel dat het Palpatine is dan moet het wel als "Ghost"want anders klopt de hele saga niet meer.

Gigan72

Avatar

,@pronk
Ik denk zelf dat het een force ghost of een flashback
De kans dat het een clone van hem is kan ook nog l

Gigan72

Avatar

Misschien iets voor een poll
Wat is Pslpatine in ep 9
1 een clone
2 een force ghost
3 een fladhback
4 een opamen van vroeger
5 een hallucinatie van Rey of Kylo Ren
6 hij leeft gewoon nog
7 hij zit toch niet in de film

Symn

Avatar

Zo jammer dat Luke niet een laatste keer in actie te zien is geweest. Zou hij aan het einde van TLJ zichzelf niet gewoon ergens anders naartoe geteleporteerd kunnen hebben in plaats van zelfmoord plegen? Zou toch een mooie oplossing zijn... Dan kan Abrams nog recht doen aan zijn personage ook.

Steve-O

Avatar

Ze gaan allemaal de naam Skywalker aannemen. Dus Rey is niet een Skywalker door bloed, maar via de Force.
Zelfde geldt dan voor Kylo Ren die natuurlijk weer goed wordt aan het einde en dan doen Finn en Poe ook meteen mee lol al lijkt me dat wel een beetje suf.

Maar zoiets denk ik.

23VDV23

Avatar

Je kunt nu alweer van mijlenverre zien aankomen waar het door de Mystery Box die Abrams heeft neergezet mis zal gaan: het stimuleert tot speculaties en maken van theoriëen waar sommigen dusdanig van overtuigd zullen raken dat ze net als bij The Last Jedi zwaar teleurgesteld zullen zijn als het compleet anders blijkt te lopen dan zij bedacht hadden. Nou weet ik dat er bij TLJ nog wel meer kritiekpunten waren, maar het hielp niet dat er bij TFA zó veel mysterie werd opgeworpen en veel kijkers daar vervolgens jaren hun eigen theorieën op gingen bedenken. Dat wordt nu eigenlijk door deze terugkeer van Abrams weer allemaal opnieuw leven ingeblazen. Ik lees nu alweer van mensen dat ze boos zullen zijn als Palpatine niet daadwerkelijk fysiek terugkeert, dan wel als kloon of dat soort gekke zaken.

Innocent

Avatar

Jongens, stop nu eens met speculeren, niemand heeft hier iets aan. Er komen vanzelf nog meer trailers en informatie waar van dingen vanzelf duidelijk worden en anders maar wachten op de film zelf. Niemand behalve de crew weten alleen hoe of wat.

LeonardoPacino

Avatar

@Appie Asbak:

Ik raad je aan de desktop versie te gebruiken, dat werkt een stuk beter.

Eddie Singer

Avatar

Wat de eerste 2 delen van TNT vooral bindt, zijn de gemiste kansen om een geweldig verhaal te maken. Feitelijk gezien is met de meeste personages/karakters niets mis. JJ Abrahams en Rian Johnson deden er alleen niets zinnigs mee. Natuurlijk hadden Han, Luke en Leia elkaar moeten zien. Een reünie. Grootste blunder van allemaal. De OT-films waren ook van bedenkelijk maar vermakelijk niveau, maar hadden een ontzettende charme. Die zie ik niet terug in TNT. Te koud en kil en afstandelijk...en vooral veel verwachtingen, maar niks inlossen of beantwoorden. Treurig.

Darthmar

Avatar

Wat als de titel juist verwijst naar Palpatine? Dat hij de Skywalker is waar naar de titel verwijst.
Soms is het leuk om te speculeren.
We zullen zien december.
Alhoewel ik denk dat Rey alsnog een Skywalker blijkt te zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair