Algemeen

Netflix maakt zich totaal geen zorgen over Disney+ en Apple TV+

Netflix downgradet komst nieuwe grote streamingdiensten.

door Bram de Groot om 14:02 in Algemeen
Wereldwijd zijn er 150 miljoen mensen met een betaald Netflix-abonnement en nog altijd groeit dit aantal met miljoenen per maand. De streamingreus maakt zich geen zorgen over nieuwe videodiensten als Disney+ en Apple TV(+).

In het kwartaalverslag aan de aandeelhouders geeft Netflix aan zich niet druk te maken over de nieuwkomers: "We verwachten niet dat deze nieuwe partijen een effect zullen hebben op onze groei. We geloven dat er veel behoefte is aan het kijken van goede tv-series en films en Netflix bedient slechts een klein deel van deze doelgroep."

Succes Netflix blijft aan
Met een omzet van 4,5 miljard dollar heeft Netflix het druk en ondanks de enorme investeringen in content wordt er flink winst gemaakt. Toch zal Netflix zich zorgen moeten maken, zeker wat betreft Walt Disney's ambities. Disney zal zich (ook) gaan richten op de jonge kijker; ouders moeten mogelijk een keuze maken tussen de verschillende platformen.

Disney+ verschijnt 12 november en de nieuwe Apple TV app met Apple TV+ verschijnt ergens in de herfst. De uitrol van de platformen wereldwijd neemt waarschijnlijk enkele jaren in beslag. Netflix heeft dit al georganiseerd en ook flink wat eigen exclusieve content beschikbaar.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Zou ik ook zeggen ja, maar er worden best wel wat films en series van netflix afgehaald door Disney. Apple geen idee, die moet z'n eogen content nog fixen.

BlackPowerWolf

Avatar

Dan denk je dat het door marktwerking goedkoper wordt...
Opzich vind ik het wel jammer, beetje middeleeuws. Kom op één streamingsdienst met alles er op en er aan of één streamingsdienst met verschillende aanbieders.
Nu heb ik bij Netflix het idee: 'steeds meer betalen voor steeds minder'

aspers

Avatar

Dat dus... als het zo doorgaat heeft Netflix over een tijdje alleen nog maar 'Originals'. En of ik daar op zit te wachten... dat weet ik eigenlijk niet. Zeker niet voor die prijs!

En natuurlijk is het slim om na het verpletterende Disney+ nieuws te komen met een lekker positief persbericht. "Kijk eens hoe goed het met ons gaat!". Maar feit is wel dat het aandeel van Netflix vorige week, na de Disney+ aankondiging, aardig omlaag ging. In tegenstelling tot dat van 'the mouse house'.

reporterdavid91

Avatar

Veel +... Komt er straks ook een Netflix + ? Ik verwacht niet dat Apple veel groter gaat worden dan de andere twee...

GreenHornet

Avatar

Bij Netflix krijg je totale vrijheid net als HBO.

abon

Avatar

Heb zojuist love death & robots gezien op Netflix. Sodeju zeg, zolang Netflix eigen content zoals dit blijft brengen zou ik zeggen: ....no worries.

David Mills

Avatar

Netflix zal iets aan de prijs moeten gaan doen. Nu moet je bij Netflix extra betalen voor 4k content. Bij Disney ga je 4k waarschijnlijk als standaard krijgen. Zodra Disney start verwacht ik dat Netflix ook 4k als de standaard gaan hanteren. Wordt gewoon af en toe switchen tussen diensten, ga niet alle diensten tegelijk aanschaffen, geen tijd voor. Er bestaat namelijk ook nog zo iets als een sociaal leven

Hyenas

Avatar

Ze moeten zich wel zorgen maken. Ik kan de goede netflix originals op een hand tellen en de prijzen worden alleen maar hoger. Zodra Disney+ uitkomt stap ik meteen over. Geef liever het geld uit aan Disney+ EN Amazon Prime dan 1 netflix account.

adofmirosch

Avatar

Love death & robots is een pareltje!

Maac

Avatar

Hm, Netflix , Disney+ of Apple TV...
Welke dienst gaat Too Old to Die Young beschikbaar stellen? Oh ja, geen van deze.

Mocht je nog niet gehoord hebben van de opkomende serie van Nicolas Winding Refn, heel veel plezier met Hawkeye.

Sunspot

Avatar

Ik zou me wel wat zorgen maken, ze gaan sowieso een deel verliezen, aan het begin dan, maar is wel meer Disney content, maar daarom ook Fox dus.

Dat Fox erbij zit doet mij overwegen het te nemen, maar dan voor een tijdje, dan weer weg.

Fox heeft gewoon heel goed spul, Disney ook wel, maar alleen Disney materiaal zou mij zeker niet overdenken of ik het zou nemen, wat Diseny ook toegeeft.

Uitkijken Netflix, Disney is powerful, wie weet wat ze gaan overnemen, of extra maken aan content. Lijkt doel te zijn om te domineren en Disney is er goed mee bezig, heeft een zwaar solide basis ook.

Netflix tot nog toe veel schulden ook toch gleofo ik? Nou, stel dat het even de andere kant op gaat, want Netflix heeft de tijd nodig, Disney niet echt denk

Sunspot

Avatar

Zou willen zien dat er een gecentraliseerde dienst komt, waar iedereen wat centen betaald voor afleveringen, films, docu's.

Dan kunnen ze het onderling verdelen, maar zal wel niet gaan gebeuren voorlopig.

Als dat er zou zijn, dan zou ik alle diensten opzeggen en goed kijken wat ik wil zien. Dat zou voor mij beter werken

Wommel

Avatar

Hoop dat e.e.a. zich doorontwikkeld in een abonnementenkeuze waarbij je uit verschillende pakketten van streamingsdiensten kunt kiezen tegen een gunstiger tarief naarmate je meer afneemt.

Goku32

Avatar

Blackpowerwolf ik ben het met u eens. Want het slaat ook nergens op dat er zoveel verschillende diensten zijn. Doe gewoon 1 met alles bijelkaar. Iedereen blij

BlackPowerWolf

Avatar

Goku32 " Blackpowerwolf ik ben het met u eens. Want het slaat ook nergens op dat er zoveel verschillende diensten zijn. Doe gewoon 1 met alles bijelkaar. Iedereen blij "

Ja toch? Smiley face Man met de huidige automatisering en IT is het alleen maar onpraktischer, natuurlijk is het een vrije markt, maar één centrale dienst (met daarop eventueel verschillende aanbieders als Netflix, Disney+ e.d.) is wat mij betreft de toekomst!

NieuwsFilm

meest populair