Stephen King-verhaal 'Rest Stop' wordt verfilmd

Stephen King-verhaal 'Rest Stop' wordt verfilmd

Het lijkt wel alsof het hele oeuvre van de schrijver (It, The Shawshank Redemption) eraan moet geloven.

Zijn er nog verhalen van schrijver Stephen King (It, The Shawshank Redemption) die nog niet zijn omgetoverd tot een film of tv-serie? Schijnbaar wel, maar in het geval van Rest Stop duurt dit niet lang meer. Regisseur en scenarist Alex Ross Perry (Her Smell, 2018) gaat namelijk aan de slag met een film rondom Kings verhaal.

Het oorspronkelijke verhaal volgt de Amerikaanse literatuurdocent John Dykstra, die ook boeken schrijft onder het pseudoniem Rick Hardin. Op een dag rijdt hij na een conferentie terug van Jacksonville, Florida naar Sarasota. Als John tussendoor even stopt om naar het toilet te gaan, stuit hij op een man die z'n zwangere vrouw aan het mishandelen is. John besluit in het hoofd van zijn alter ego Rick Hardin te duiken om deze nare situatie tot een goed einde te brengen.

Perry's verfilming wijkt schijnbaar behoorlijk af van het oorspronkelijke verhaal. Het wordt omschreven als een heftig kat- en muisspel in een thriller die het krankzinnige verhaal vertelt van twee vrouwen na een noodlottige gebeurtenis langs de snelweg.

Rest Stop werd in 2003 voor het eerst gepubliceerd in de Esquire. Later werd het opgenomen in Kings korte verhalenbundel Just After Sunset.

NieuwsFilm

meest populair