Algemeen

Stephen King-verhaal 'Rest Stop' wordt verfilmd

Het lijkt wel alsof het hele oeuvre van de schrijver (It, The Shawshank Redemption) eraan moet geloven.

door Jan-Peter Rook om 13:02 in Algemeen
Zijn er nog verhalen van schrijver Stephen King (It, The Shawshank Redemption) die nog niet zijn omgetoverd tot een film of tv-serie? Schijnbaar wel, maar in het geval van Rest Stop duurt dit niet lang meer. Regisseur en scenarist Alex Ross Perry (Her Smell, 2018) gaat namelijk aan de slag met een film rondom Kings verhaal.

Het oorspronkelijke verhaal volgt de Amerikaanse literatuurdocent John Dykstra, die ook boeken schrijft onder het pseudoniem Rick Hardin. Op een dag rijdt hij na een conferentie terug van Jacksonville, Florida naar Sarasota. Als John tussendoor even stopt om naar het toilet te gaan, stuit hij op een man die z'n zwangere vrouw aan het mishandelen is. John besluit in het hoofd van zijn alter ego Rick Hardin te duiken om deze nare situatie tot een goed einde te brengen.

Perry's verfilming wijkt schijnbaar behoorlijk af van het oorspronkelijke verhaal. Het wordt omschreven als een heftig kat- en muisspel in een thriller die het krankzinnige verhaal vertelt van twee vrouwen na een noodlottige gebeurtenis langs de snelweg.

Rest Stop werd in 2003 voor het eerst gepubliceerd in de Esquire. Later werd het opgenomen in Kings korte verhalenbundel Just After Sunset.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Hoeveel films er ook al zijn, er zijn alsnog talloze korte verhalen en romans onverfilmd. Hij publiceeert gemiddeld twee romans per jaar, en om de zoveel jaar een bundel met (meestal) vier novellen of een flink aantal korte verhalen. Het blijft dus gestaag groeien.

Dit verhaal vond ik één van de minst bijzondere van hem en het moet inderdaad flink veranderd worden, want het is hoogop materiaal voor een korte film.

Goku32

Avatar

Spider fan ik vind de Silver bulled de 1 van de beste

conspiracy

Avatar

Ik snap niet zo goed waarom je uitgerekend dit verhaal wil verfilmen dan. Het verhaal is op zichzelf niet zo heel bijzonder of iets nieuws. Als je dan alles nog moet verbasteren, waarom er dan aan beginnen. Dan doe je het bronmateriaal te kort en maak je alsnog je eigen film. Inspireer je er dan door en wees vervolgens creatief, maar goed dan mis je natuurlijk de Stephen King naam boven je verfilming.

Ik wacht overigens nog steeds op een goede It remake. Ben benieuwd wanneer ze dat gaan doen in die hele Stephen King mania

Spider-fan

Avatar

Silver Bullet bedoel je?
Zeker ook een favoriet van mij, maar wordt vaak afgerekend op de slecht uitziende weerwolf - wat de makers zelf ook vonden trouwens.
Als novelle is het erg kort, het zijn meer een aantal korte vignetten, ieder spelend in een bepaalde maand van het jaar. Voor de film werd dit losgelaten, die speelde in de zomer. Wel erg mooie tekeningen van Bernie Wrightson,

Zou voor mij wel opnieuwd verfilmd mogen worden, maar zeker een leuke film, vooral door de acteurs, zoals Gary Busey.

Chrisselshizzel

Avatar

Ik vond silver bullet als klein kind zoooo eng . Zou m graag nog een keer willen zien .

John Wayne

Avatar

@ Spider-fan, ik merk dat je ook een echte diehard fan bent van Kings boeken. Alleen de Amerikaanse versie van Silver Bullet had die prachtige kleurenprenten. De Nederlandse versie was daarentegen een aanfluiting. Ook de Amerikaanse versie van de Dark Tower serie heeft schitterend beeldmateriaal.

Spider-fan

Avatar

conspiracy:

Ik denk dat men dat verhaal leest en er geïnspireerd door raakt. Vervolgens omdat het te kort is voor een film, wordt er iets heel anders van gemaakt. Maar vanwege de oorspronkelijke inspiratie en om de naam King op de poster te hebben, behoud men dezelfde titel. Neem zoiets als Lawnmower Man, volkomen veranderd voor de film, maar wel dezelfde titel. Met de naam King heb je sowieso een bepaald kijkerspubliek, of de film nou goed of niet, of getrouw of niet is.

Spider-fan

Avatar

Chrisselshizzel:

Er zijn verschillende dvd's en blu-rays van, hier bij Bol bijvoorbeeld:

https://www.bol.com/nl/s/dvd/zoekresultaten/N/3133/sc/dvd_all/index.html?searchtext=Silver+Bullet&view=list&origin=10

Ik heb zelf een Australische blu-ray. Qua geluid is ie wat teleurstellend (vrij zacht), maar er zitten flink wat interessante extra's op.

Spider-fan

Avatar

John Wayne:

Ik heb hem als pocket in het Nederlands. Zitten geen kleurenprenten in i.d.d., alleen in zwart-wit. The Stand heeft ook zwart-wit prenten van Wrightson.

Hier staat ie trouwens helemaal compleet, inclusief alle kleurplaten. En je kunt hem lezen als je hem nog niet kent:

https://www.flickr.com/photos/nerdcoreblog/sets/72157624275623459/

Het moet wel zo'n beetje het kortste zijn wat King geschreven heeft (afgezien van een paar nog kortere verhalen, maar zelfs zijn korte verhalen worden over het algemeen steeds langer).
Ik denk dat men het te duur vond voor de Nederlandse markt om die kleurenillustraties op te nemen, en daarom heeft men alleen de zwart-wit genomen, denk ik.

donniebrasco

Avatar

Zou fijn om nog 'ns bajes verhaal te krijgen die door Frank Databont verfilmt gaat woorden!

nieuwslaatste nieuws

meest populair