Algemeen

Regisseur Joe Carnahan ('The Grey') over zijn geplande remake van 'The Raid'

De iconische Indonesische actiefilm uit 2011 lijkt nu toch echt een remake te gaan krijgen.

door Zilko Tarici om 12:17 in Algemeen
Regisseur Joe Carnahan werkt alweer een tijdje aan een remake van Gareth Evans' iconische Indonesische actie-thriller The Raid (2011), maar sinds dat hij begin 2017 aan het project werd gelinkt vernamen we er verder maar weinig over. Deze week, tijdens een persronde voor de film El Chicano (die hij produceerde en schreef) liet de regisseur van films als The Grey en Smokin' Aces echter weten dat hij volop werkt aan de pre-productie. Dit wekt de indruk dat de opnames deze zomer nog wel eens kunnen beginnen.

Frank Grillo, die vaker met Carnahan werkte, moet de hoofdrol spelen in deze versie. Carnahan liet Collider daarnaast weten hoe zijn versie zal afwijken van het origineel:

"We ontmoeten Franks personage na een uiterst gewelddadige militaire missie. Hij zit er lichamelijk helemaal doorheen en de artsen raden hem aan drie maanden rust te nemen omdat hij te kampen heeft met de symptomen van PTSS. In die staat ontvangt hij echter een bericht van zijn broer, waarvan hij dacht dat deze al vier jaar dood was, die aangeeft te werken voor een topcrimineel in Caracas en dat hij nog maar 18 uur te leven heeft. Aan Franks personage de taak om dit te voorkomen."

Gevechten worden intenser en emitioneler
Carnahan gaf tevens aan dat het niet zijn doel is om de gevechts-choreografie van het origineel te overtreffen (iets dat sowieso moeilijk zal worden!), maar dat hij de gevechten juist intenser wil maken en een emotionele lading wil geven. Het is nog onbekend wanneer de remake van The Raid de bioscopen moet bereiken.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Frank Grillo is een gave acteur maar dit had ook wel iets geweest voor Keanu Reeves. Sowieso hoop ik wel dat er een hoop goeie martial arts in zit, het origineel (en vervolg) zijn daarin idd niet te overtreffen.

SciFiFanaat

Avatar

Een "remake" van een film die 8 jaar oud is...

Decepticon

Avatar

De gevechten (nog) intenser? Als ie maar geen shaky cam doet.

Angelo1979

Avatar

Stelletje originelen, die ami's.

Angelo1979

Avatar

In deze film ging het juist om de intense gevechten.
Niet zo zeer om het verhaal.

LeonardoPacino

Avatar

Dit wordt volgens mij helemaal niks, maar goed, ik laat me graag verrassen.

Maac

Avatar

Als je een remake van The Raid gaat maken zonder de gevechtschoreografie te willen overtreffen snap ik niet waarom je de naam wilt gebruiken (afgezien van marketing). Alles in The Raid is flinterdun; de choreografie en het brute geweld is de absolute focus en enige USP van de hele film.
Ik heb geen problemen met remakes, maar dit klinkt als een standaard actiefilm die alleen de goede naam wilt gebruiken van het fantastische origineel.

xaid

Avatar

Hoe denk je the raid te kunnen overtreffen met een remake .... :/

Goku32

Avatar

Geweldige film the raid 1 van de beste actie films

Rob

Avatar

Die is er toch al lang!

https://www.imdb.com/title/tt1343727/

Trouwens zoals eerder vermeld, het verhaal van the Raid is zo dun dat je nauwelijk van een remake kunt spreken. Beter is het om de film als inspiratie te gebruiken om je eigen verhaal te filmen. Misschien is het dan wel leuk om 1 scene van the Raid qua filmopname en framing 1:1 te schieten als een soort van homage.

nieuwslaatste nieuws

meest populair