Regisseur Joe Carnahan ('The Grey') over zijn geplande remake van 'The Raid'

Regisseur Joe Carnahan ('The Grey') over zijn geplande remake van 'The Raid'

De iconische Indonesische actiefilm uit 2011 lijkt nu toch echt een remake te gaan krijgen.

Regisseur Joe Carnahan werkt alweer een tijdje aan een remake van Gareth Evans' iconische Indonesische actie-thriller The Raid (2011), maar sinds dat hij begin 2017 aan het project werd gelinkt vernamen we er verder maar weinig over. Deze week, tijdens een persronde voor de film El Chicano (die hij produceerde en schreef) liet de regisseur van films als The Grey en Smokin' Aces echter weten dat hij volop werkt aan de pre-productie. Dit wekt de indruk dat de opnames deze zomer nog wel eens kunnen beginnen.

Frank Grillo, die vaker met Carnahan werkte, moet de hoofdrol spelen in deze versie. Carnahan liet Collider daarnaast weten hoe zijn versie zal afwijken van het origineel:

"We ontmoeten Franks personage na een uiterst gewelddadige militaire missie. Hij zit er lichamelijk helemaal doorheen en de artsen raden hem aan drie maanden rust te nemen omdat hij te kampen heeft met de symptomen van PTSS. In die staat ontvangt hij echter een bericht van zijn broer, waarvan hij dacht dat deze al vier jaar dood was, die aangeeft te werken voor een topcrimineel in Caracas en dat hij nog maar 18 uur te leven heeft. Aan Franks personage de taak om dit te voorkomen."

Gevechten worden intenser en emitioneler
Carnahan gaf tevens aan dat het niet zijn doel is om de gevechts-choreografie van het origineel te overtreffen (iets dat sowieso moeilijk zal worden!), maar dat hij de gevechten juist intenser wil maken en een emotionele lading wil geven. Het is nog onbekend wanneer de remake van The Raid de bioscopen moet bereiken.

NieuwsFilm

meest populair