Celebrity

'24'-ster Kiefer Sutherland is in zijn liedjes over drankgebruik niet erg positief

Sinds 2015 is de acteur actief als countrymuzikant.

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Kiefer Sutherland, de held uit de explosieve tv-serie 24, grijpt de laatste tijd minder naar de fles en vaker naar de gitaar. De 52-jarige Canadees heeft een donker verleden wat betreft drankgebruik. Sinds jonge leeftijd slaat hij graag een drankje achterover en kruipt bijwijlen dan ook nog eens achter het stuur. Inmiddels is hij al vier keer aangehouden wegens rijden onder invloed. In 2015 besloot hij wat anders te doen: countrymuziek te maken. Niet geheel verrassend heeft dat aardig wat liedjes opgeleverd over alcohol. In een nieuw interview legt Sutherland uit ze niet allemaal een positieve draai bevatten.

Deze week zal zijn tweede album uitkomen, Reckless and Me. Deze staat evenals Sutherland's muzikale debuut vol met persoonlijke liedjes die hijzelf geschreven heeft. In gesprek met Yahoo! Entertainment onthulde de acteur over de beslissing: "Ik geloof niet dat je ver in de tijd hoeft terug te gaan om een krant op te pakken en te realiseren dat [drinken] een onderdeel van mijn leven is. En ik schrijf over wat ik ken."

Betekenis
Niet alles wat Sutherland op papier zet is optimistisch te noemen. "De meeste liedjes die over drankgebruik gaan zijn niet erg positief," geeft hij eerlijk toe. "Net zoals 'Not Enough Whiskey.' Die gaat over het willen uitgaan met vrienden. Drinken en het naar je zin hebben, waar niets mis mee is. Maar als je denkt dat, dat je problemen oplost, dan heb je het mooi mis."

Sutherland gaat verder over een ander nummer: "En 'Down in a Hole' gaat over drank én drugs. Op jonge leeftijd heb ik veel vrienden verloren. Ik heb echt het geluk gehad dat ik veel daarvan heb overleefd. Vele van mijn vrienden hadden geen geluk. Zij hebben niet zozeer iets anders of meer gedaan. Ze hadden gewoon pech en hebben het niet gehaald."

Slechterik
In het gesprek licht de muzikale acteur toe dat hij het toepassen van alcohol niet negatief wil afschilderen. "Niet alle nummers zijn positief en leuk. Of gaan over drinken. Een aantal gaan over het naar je zin hebben. Maar het is ook misschien iets dat heel erg gevaarlijk is. En zoals ik heb verteld: ik heb veel geluk gehad. Ik heb daar zoveel mogelijk van geprobeerd te leren."

nieuwslaatste nieuws

meest populair