Quentin Tarantino over zijn samenwerking met Netflix m.b.t. 'The Hateful Eight'

De regisseur heeft wel zelf aan de serie gewerkt.

Niet alle Quentin Tarantino fans waren even blij toen ze erachter kwamen dat de streaming-gigant Netflix The Hateful Eight op hun site had geplaatst in de vorm van een mini serie van vier afleveringen. Toch lieten sommigen weten dat dit nooit gebeurd zou kunnen zijn zonder de toestemming van de regisseur zelf, en daar hadden ze gelijk in: Tarantino heeft er zelf aan gewerkt om zijn film in dit formaat op Netflix te krijgen.

De regisseur laat zich erover uit: ''Ik werd benaderd door Netflix, die het een interessant idee vonden mijn verhaal in een nieuw formaat uit te brengen. Ik vond het een intrigerend concept en ik dacht waarom zou ik dat niet proberen? En het is gelukt. Samen met mijn editor Fred Raskin heb ik de film bewerkt tot vier delen van vijftig minuten. De film bestaat sowieso al uit verschillende hoofdstukken, maar toch voelt de serie anders aan dan de film. Maar dat neemt niet weg dat ik echt van deze nieuwe versie hou''.

Extra beeld materiaal
Bijna alle deleted scenes die de film niet hebben gehaald, zitten wel in de serie. Tarantino laat weten dat de serie het zeker ook verdient om gekeken te worden: ''Als je de film goed vond, weet dan dat deze ook gewoon blijft zoals die is. Ik heb er lang en hard aan gewerkt, dus ook al is er nu een nieuwe serie-versie, de film zal daardoor niet vergeten worden. Deze serie heeft gewoon meer beelden en geeft een iets andere blik op het al bestaande verhaal.''

The Hateful Eight was geen gigantisch box-office succes, maar Netflix hoopt met de serie het publiek dat de film heeft gemist of deze te lang vond aan te spreken en zo een nieuw perspectief te bieden aan de fans.

NieuwsFilm

meest populair