Algemeen

Quentin Tarantino over zijn samenwerking met Netflix m.b.t. 'The Hateful Eight'

De regisseur heeft wel zelf aan de serie gewerkt.

door Wouter Drummen om 22:20 in Algemeen
Niet alle Quentin Tarantino fans waren even blij toen ze erachter kwamen dat de streaming-gigant Netflix The Hateful Eight op hun site had geplaatst in de vorm van een mini serie van vier afleveringen. Toch lieten sommigen weten dat dit nooit gebeurd zou kunnen zijn zonder de toestemming van de regisseur zelf, en daar hadden ze gelijk in: Tarantino heeft er zelf aan gewerkt om zijn film in dit formaat op Netflix te krijgen.

De regisseur laat zich erover uit: ''Ik werd benaderd door Netflix, die het een interessant idee vonden mijn verhaal in een nieuw formaat uit te brengen. Ik vond het een intrigerend concept en ik dacht waarom zou ik dat niet proberen? En het is gelukt. Samen met mijn editor Fred Raskin heb ik de film bewerkt tot vier delen van vijftig minuten. De film bestaat sowieso al uit verschillende hoofdstukken, maar toch voelt de serie anders aan dan de film. Maar dat neemt niet weg dat ik echt van deze nieuwe versie hou''.

Extra beeld materiaal
Bijna alle deleted scenes die de film niet hebben gehaald, zitten wel in de serie. Tarantino laat weten dat de serie het zeker ook verdient om gekeken te worden: ''Als je de film goed vond, weet dan dat deze ook gewoon blijft zoals die is. Ik heb er lang en hard aan gewerkt, dus ook al is er nu een nieuwe serie-versie, de film zal daardoor niet vergeten worden. Deze serie heeft gewoon meer beelden en geeft een iets andere blik op het al bestaande verhaal.''

The Hateful Eight was geen gigantisch box-office succes, maar Netflix hoopt met de serie het publiek dat de film heeft gemist of deze te lang vond aan te spreken en zo een nieuw perspectief te bieden aan de fans.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rob

Avatar

Leuk concept, mogen ze met blade runner ook doen.

adofmirosch

Avatar

Film paar dagen geleden gezien. Van genoten! Smiley face

GreenHornet

Avatar

Wat is beter de film of serie?

Zembo

Avatar

Meesterlijke film. Meesterlijke quotes die mij nog jaren lang bij blijven. Walter Gogins stal absoluut de show.

gbfan

Avatar

ik zie alleen de volle film staan hoor :S

Jacobatje

Avatar

Ben benieuwd of de serie dan ook op Nederlandse Netflix komt. Dan wil ik het wel graag zien.

Rutherford

Avatar

Ik vond hem behoorlijk saai en viel gewoon in slaap. Mijn jongste was net geboren dus dat kan ook de reden zijn haha. Tijd voor een herkijk. Misschien bevalt de serie mij wel meer. Ik heb ‘s avonds geen 3u tijd dus is deze oplossing wel handig.

Master Of Films

Avatar

Ik heb de mazzel gehad dat de 70mm roadshow versie van The Hateful Eight kon zien en deze was al langer dan de normale versie. Imho is het 1 van de beste QT films. Please Netflix breng The Hateful Eight: Extended TV Version ook bij ons uit.

NieuwsFilm

meest populair