Film1 stopt nog dit jaar als tv-filmzender; te ouderwets?

Ook de online activiteiten worden stilgezet.

Film1 stopt op 1 augustus met alle activiteiten. Simpel gezegd verdwijnen dan de vier Film1-filmkanalen waarop doorlopend films te zien zijn. Ook de website en apps waarop films on demand worden aangeboden worden niet voortgezet.

Vandaag werd duidelijk dat eigenaar Sony Pictures Entertainment aan de distributeurs kenbaar heeft gemaakt dat Film1 geen content meer inkoopt. Lisa Broock, vice president corporate communications bij Sony, heeft tegen Nederlands MediaNetwerk bevestigd dat alle activiteiten worden gestaakt. Dit komt mogelijk door het feit dat er steeds minder filmrechten beschikbaar komen voor Film1. Meer duidelijkheid werd er niet gegeven.

FilmNet
Het stoppen van Film1 betekent het einde van het Nederlandse tv-filmkanaal. In de jaren 80 werd de zender opgericht onder de naam FilmNet, welke later werd omgedoopt tot Canal+. Sinds enkele jaren was Sony de eigenaar en sindsdien heet de filmzender (en online activiteiten) Film1.

Afgelopen weken leek het erop dat Film1 juist inzette op een nieuwe toekomst, met een nieuwe app en Smart TV-apps. Netflix en de komst van meer wereldwijde streamingdiensten hebben ongetwijfeld impact op het ledenbestand van Film1.

NieuwsFilm

meest populair