Algemeen

Film1 stopt nog dit jaar als tv-filmzender; te ouderwets?

Ook de online activiteiten worden stilgezet.

door Bram de Groot om 13:56 in Algemeen
Film1 stopt op 1 augustus met alle activiteiten. Simpel gezegd verdwijnen dan de vier Film1-filmkanalen waarop doorlopend films te zien zijn. Ook de website en apps waarop films on demand worden aangeboden worden niet voortgezet.

Vandaag werd duidelijk dat eigenaar Sony Pictures Entertainment aan de distributeurs kenbaar heeft gemaakt dat Film1 geen content meer inkoopt. Lisa Broock, vice president corporate communications bij Sony, heeft tegen Nederlands MediaNetwerk bevestigd dat alle activiteiten worden gestaakt. Dit komt mogelijk door het feit dat er steeds minder filmrechten beschikbaar komen voor Film1. Meer duidelijkheid werd er niet gegeven.

FilmNet
Het stoppen van Film1 betekent het einde van het Nederlandse tv-filmkanaal. In de jaren 80 werd de zender opgericht onder de naam FilmNet, welke later werd omgedoopt tot Canal+. Sinds enkele jaren was Sony de eigenaar en sindsdien heet de filmzender (en online activiteiten) Film1.

Afgelopen weken leek het erop dat Film1 juist inzette op een nieuwe toekomst, met een nieuwe app en Smart TV-apps. Netflix en de komst van meer wereldwijde streamingdiensten hebben ongetwijfeld impact op het ledenbestand van Film1.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Vreemd. Komen ze echt enkele dagen geleden nog met een app voor Samsung QLed tv's. Waarom daar dan nog energie in steken?

adofmirosch

Avatar

Voor een aantal jaar geleden waren het nog prima zenders. Maar begrijpelijk als je geen content meer over gaat houden.
Ik zie ziggo on demand ook binnenkort gaan verdwijnen zonder Disney & hbo.

Jan231

Avatar

Ik ga mijn streaming abonnement opzeggen, omdat er geen werkende ps4 app is.
Neem een voorbeeld aan Netflix, denk ik dan.

Sander_1107

Avatar

Snel me 1 week gratis maar gebruiken…

meanrat

Avatar

Huh? De PS4 app werkt prima. Niet erg intuitief, maar verder kun je gewoon films kijken. Alleen balen dat je maar eens in de maand een apparaat kunt verwijderen uit je apparatenlijst. Dat maakt het wat lastiger als je een fout apparaat hebt toegevoegd, of een apparaat die je niet meer hebt.

Spider-fan

Avatar

Bedankt! Maakt meer duidelijk waarom er nog maar zo extreem weinig nieuwe films worden toegevoegd. Als je dus direct aan ze vraagt waarom dat is (op Twitter bijvoorbeeld) geven ze daar domweg geen antwoord op.
Ik heb het al heel lang en denk toch, ondanks de weinige nieuwe films, dat ik het nog even hou - er staan nog redelijk wat films bij On Demand die ik niet gezien heb. Als ik daar doorheen ben en er komt nog heel weinig nieuw, zeg ik het op.

Ik was altijd heel tevreden over het aanbod. Dus vind het wel jammer dat het stopt. Hoe ik dan de nieuwe films zie die niet op Netflix komen, weet ik nog niet. Bioscoop doe ik meer bij uitzondering tegenwoordig, omdat ik thuis gewoon lekkerder vind kijken, je kunt meerdere keren kijken, en je hebt alle extra's - in de bioscoop is dat gewoon allemaal niet, en je hebt met aanvangsttijden te maken, en soms vervelende bezoekers (al is dat laatste in Pathé bioscopen redelijk verbeterd, al zijn er soms nog altijd onrustige voorstellingen qua bezoekers).
En je kunt ook moeilijk alles op blu-ray kopen wat je (nog) niet kent. Dus in die zin is een filmkanaal echt ideaal. Dus het is afwachten hoe het nu gaat - ik neem aan dat er weer een ander filmkanaal komt - voordat ik Film 1 had had ik tenslotte Cinenova,

Spider-fan

Avatar

meanrat:

Misschien omdat het ontwikkelen van zo'n app onafhankelijk gaat en daar enige tijd over gaat en het niet gelijk loopt binnen andere ontwikkelingen van zo'n dienst?

Ik vind over het algemeen dat het oplossen van technische problemen erg lang duurt. Netflix geeft nog altijd problemen bij mij als er (veel) nieuwe content is toegevoegd. Dan loopt het volledig vast. Netflix bestaat al vrij lang, zo'n soort probleem zou toch wel eens opgelost kunnen worden. Maar blijkbaar is dat in de praktijk heel lastig.

justmikemovies

Avatar

Kleine toevoeging op “In de jaren 80 werd de zender opgericht onder de naam FilmNet, welke later werd omgedoopt tot Canal+. Sinds enkele jaren was Sony de eigenaar en sindsdien heet de filmzender (en online activiteiten) Film1.“

Het ging al als Film1 door het leven toen het nog eigendom was van Liberty Global, dat
Het heeft moeten verkopen toen het samenging met Ziggo.

deregtx

Avatar

Er mag nog wel wat worden toegevoegd aan het Artikel. Sony heeft het al vaker opgegeven in Nederland, Want Ze hadden eerst Cinenova in Nederland die hadden ook 3-4 zenders net zoals Film1. Daar werd ook de stekker uitgetrokken. En jaren later kocht Sony Film1 om het nogmaals te proberen.. En nu gaat ook daar de stekker uit..

Sunspot

Avatar

Tja, weet niet, niet echt bekend mee eigenlijk. Ken het wel van vroeger, was cool, maar zelf nooit gehad in eigen huis.

Denk ook door al het geweld (Netflix en zo, of vooral) dat het niet winstgevend meer is.

Ding met Netflix is wel oke, kan het op zowat alle apparaten met internetconnectie gebruiken, behalve dan normale tv's.

WEet niet of dat bij Film1 ook kan, zo niet, tja, dan vraag je erom misschien, behalve dan voor de groep die geen smart-tv heeft, of niet wilt of zo, maar goed, ken de mofgelijkheden niet ervan Smiley face

MikeyMo

Avatar

De mensen die het vroeger hadden waren schaars omdat het zo'n 75 gulden per maand kostte. Daar moest je dan toch wel 10 films per maand voor huren bij de videotheek omdat er uit te hebben :D

JMRG

Avatar

Das nou jammer kijk bijna standaard naar Film1

meanrat

Avatar

Nu.nl trad in gesprek met Film1 en die berichtte gisteren dat alles stopt, behalve de streamingdienst. Wellicht zijn er verwarringen over het stoppen van het On Demand aanbod. Dit is niet de streamingdienst.

https://www.nu.nl/media/5870451/film1-stopt-per-augustus-na-34-jaar-met-lineaire-programmering.html

NieuwsFilm

meest populair