Belangrijke 'Fast & Furious' en 'Hobbs & Shaw' producent ineens ontslagen

Belangrijke 'Fast & Furious' en 'Hobbs & Shaw' producent ineens ontslagen

Universal wil niet meer verder vanwege creatief meningsverschil

Na twintig (!) jaar uitgebreide samenwerking in de Fast & Furious-franchise gaan Universal Studios en producent Neal Moritz onverwacht uit elkaar. Volgens Universal gaat het om creatieve meningsverschillen tussen Moritz en de studio, voornamelijk rond de nieuwe spin-off Hobbs & Shaw.

Volgens The Hollywood Reporter wordt Moritz compleet verwijderd van de spin-off productie en de productie van de nieuwe Furious 9. De franchise, die mede door Moritz is opgebouwd, is één van de succesvolste van Universal, met een complete waarde van ruim 5 miljard dollar.



Welles-nietes spel
Volgens Universal was Moritz officieel geen producent van de spin-offs van de F&F-franchise. Hij zou alleen voor de sequels en reboots zijn aangenomen. Moritz zegt echter dat hij met Universal-president Horowitz zelf had afgesproken dat hij ook in Hobbs & Shaw de rol van producent op zich zou nemen.

Nadat Moritz Horowitz zelf had aangeklaagd, vond Universal het genoeg. Toch krijgt Moritz in de komende films wel nog een 'mention' vanwege zijn lange carrière in de franchise.



De volgende film in de franchise is de spin-off Hobbs & Shaw, met Dwayne Johnson en Jason Statham in de hoofdrollen. De film gaat op 1 augustus in première in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair