Algemeen

Waarom er maar 54 verschillende Pokémon in 'Detective Pikachu' te zien zijn (inclusief complete lijst!)

Regisseurs Rob Letterman geeft het antwoord.

door Jeffrey Kouters om 09:36 in Algemeen
In 1995 verschenen Pokémon Red en Blue, de allereerste Pokémon-spellen. Inmiddels spreken we van een heus Pokémon-imperium en kunnen Pokémon-trainers ruim 800 verschillende wezentjes vangen. Hoewel het leuk zou zijn geweest om deze allemaal in levensechte vorm te kunnen spotten in Detective Pikachu, de eerste live-action Pokémon-film, heeft regisseur Rob Letterman er maar 54 gebruikt. In een interview met Entertainment Tonight legt hij uit waarom.

Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Je moet onder een steen hebben geleefd als je nog nooit van deze Pokémon hebt gehoord. Miljoenen mensen over heel de wereld zijn immers verslaafd aan Pokémon. Dat Hollywood nu met Detective Pikachu (gebaseerd op een gelijknamige game) inspeelt op deze populariteit, is dan ook niet vreemd. Het zal iedereen die de film heeft gezien opvallen dat er maar weinig verschillende Pokémon in te zien zijn. Filmmaker Rob Letterman (Goosebumps) vertelt in een recent interview welke afwegingen hij heeft gemaakt bij het kiezen van de aanwezige Pokémon.

Gotta Catch 'Em All
"Deze keuze is onder meer gebaseerd op de Pokémon in de game", legt Letterman uit. "Daarnaast wilde ik met de Pokémon uit de eerste generatie eer doen aan de nostalgische gevoelens van de fans". Inmiddels kunnen Pokémon-trainers ruim 800 Pokémon registreren in hun Pokédex. Daarvan zijn er echter maar weinig in Detective Pikachu te zien. "Ik weet het exacte aantal niet, maar volgens mij zijn het er rond de 54", vertelt Letterman. Het maken van alle levensechte Pokémon-modellen moet een behoorlijke (en dure) klus zijn geweest. "Meer konden we er gewoon niet betalen", vervolgt hij dan ook met een lach.


De complete lijst!
1. Bulbasaur
2. Charmander
3. Charizard
4. Squirtle
5. Blastoise
6. Pidgeot
7. Rattata
8. Spearow
9. Pikachu (dûh)
10. Jigglypuff

11. Psyduck
12. Growlithe
13. Arcanine
14. Marchamp
15. Doduo
16. Dodrio
17. Gengar
18. Krabby
19. Cubone
20. Lickitung

21. Mr. Mime
22. Magikarp
23. Gyarados
24. Ditto
25. Eevee
26. Flareon
27. Snorlax
28. Mewtwo
29. Aipom
30. Snubbull

31. Weavile
32. Octillery
33. Treecko
34. Ludicolo
35. Slaking
36. Loudred
37. Torterra
38. Purrloin
39. Audino
40. Emolga

41. Joltik
42. Bouffalant
43. Golurk
44. Rufflet
45. Braviary
46. Greninja
47. Pancham
48. Pangoro
49. Flabébé
50. Morelull

51. Comfey
52. Machoke
53. Venusaur
54. Wurmple

Heb jij ze allemaal gespot?

Detective Pikachu draait sinds vorige week in de bioscoop!

Tip! Er werden tijdens het openingsweekend pakjes met speciale Pokémon-kaarten uitgedeeld. Wellicht krijg je deze nog steeds bij je kaartje als jouw plaatselijke bioscoop er nog overheeft.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmziener

Avatar

Als ze alle 800+ pokémon erin wilden stoppen, zou de film ook veel te lang duren. Dat leidt alleen maar af van de kwaliteit van de rest van de film.

Ereptile

Avatar

Ze hebben nog genoeg Pokémon voor de vervolg films Smiley face Ik vond het echt geweldig om alle Pokémon van vroeger in "real life" te zien. Dat had ik 20 jaar geleden als kind altijd al gehoopt, maar toen was de tech er nog niet voor.

Ryan Reynolds was ook echt een aanwinst voor deze film!

Wolferion

Avatar

Totodile zit er ook in

nieuwslaatste nieuws

meest populair