Algemeen

George Clooney waarschuwde Ben Affleck voor Batman-rol

Clooney weet als geen ander de nadelen die Batman spelen met zich mee kan brengen...

door Steven van der Vegt om 22:30 in Algemeen
In 1997 was George Clooney zelf nog als Batman te zien in de film Batman & Robin. Een rol die hem nog tot op heden blijft achtervolgen, maar niet om de juiste redenen. Toen men in 2013 op zoek was naar een nieuwe Batman, was Ben Affleck een naam die veel door de wandelgangen galmde. George Clooney adviseerde zijn collega met klem om de rol niet aan te nemen, maar Affleck deed dit toch. De eerste reactie van de fans nadat de casting bekend werd gemaakt, was dan ook niet erg enthousiast.

"Ik heb het er met hem persoonlijk over gehad", zegt Clooney in een interview. "Ik zei dat hij het niet moest doen, gebaseerd op mijn eigen ervaringen, want je weet wel hoe dat bij mij is verlopen". De eerste film met Ben Affleck als Batman werd uiteindelijk met gemengde reacties ontvangen, maar vele criticasters vonden hem toch een van de sterke punten. De films waar hij daarna in te zien was werden echter ook niet goed ontvangen, wat een neergeslagen Affleck en vele geruchten of hij verder ging tot gevolg had. George Clooney vond echter dat zijn collega gewoon goed werk leverde.

Batman & Robin
Naar eigen zeggen hadden de ervaringen van Batman & Robin ook een grote invloed op de rest van zijn carrièrekeuzes. "Arnold Schwarzenegger kreeg volgens mij 25-miljoen voor zijn rol als Mr. Freeze, dat was twintig keer meer dan ik kreeg. En we werkten niet eens echt samen, we waren slechts één dag samen op set. Maar alle kritiek leek op mij gericht. Eerlijk is eerlijk: ik speelde de titelheld en deed dit niet goed, maar de film was ook gewoon niet goed. Wat ik hiervan leerde is dat ik mijn aanpak opnieuw moest evalueren. Ik was nu geen acteur meer die een rol kreeg, maar ik werd verantwoordelijk gehouden voor de film zelf."

Als we bovenstaande woorden van George Clooney horen, is Ben Affleck er uiteindelijk toch nog goed vanaf gekomen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ben als batman is 100x beter dan die gare batman &Robin film met the bat nippels. En Clooney was echt een slechte keuze in de rol van batman. Ik had hem liever in een villian rol gezien

LeonardoPacino

Avatar

@JIGSAW8:

Achja, als ze zo duidelijk nep en dus kansloos zijn kan ik vooral om lachen.

Sunspot

Avatar

Ach, gewoon zien als parodie, komedie film.

Is het toch ook gewoon haha, droge humor, grappige beelden :D

Tako

Avatar

@JIGSAW8 we halen ze weg!

NieuwsFilm

meest populair