Video

De trailer van 'Midsommar' is een fel belichte nachtmerrie (aanrader!)

De nieuwste van regisseur Ari Aster, bekend van de uitstekende horrorfilm Hereditary (2018).

door Jan-Peter Rook om 13:56 in Video
Liefhebbers van Hereditary (2018) staat deze zomer weer wat leuks te wachten. Regisseur Ari Aster heeft namelijk alweer een nieuwe griezelfilm gemaakt: Midsommar. Het gaat om een fel belichte nachtmerrie tijdens een doodeng festival in een afgelegen Zweeds dorpje. Klinkt gezellig toch? Check snel de nieuwe trailer!


Dani (Florence Pugh) en Christian (Jack Reynor) vormen een jong, Amerikaans stel. Hoewel het totaal niet goed gaat met hun relatie, zorgt een tragische gebeurtenis binnen de familie ervoor dat ze bij elkaar blijven. Christian en zijn vrienden besluiten een trip te maken naar een eenmalig midzomers festival in een Zweeds afgelegen dorpje en de rouwende Dani besluit met hen mee te gaan.

Ware nachtmerrie
Wat begint als een zorgeloze zomervakantie in een land waar het bijna nooit donker wordt, ontaardt op een gegeven moment in een ware nachtmerrie. De bekrompen bewoners van het dorp nodigen hun gasten uit om mee te doen aan festiviteiten die van dit paradijsje een griezelige en uitermate verontrustende plek maken.

De rest van de cast bestaat uit William Jackson Harper, Vilhelm Blomgren, Archie Madekwe, Ellora Torchia en Will Poulter. Midsommar draait vanaf 8 augustus in de Nederlandse bioscopen.
20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ohhhh..we hebben een M. Night Shyalabala plottwist van Filmtotaal. Eerst 5 Marvel artikelen droppen zodat Maac heel erg bloednerveus wordt. En boem...Midsommar trailer tipje.

John Wayne

Avatar

Dit heeft toch een beetje een Wicker Man - vibe, en dan ik denk aan het origineel en niet aan de verschrikkelijke remake. Ik ben dus benieuwd.

Maac

Avatar

Vette trailer, weer iets moois om naar uit te kijken!

@Master of Films
Ik werd inderdaad een beetje nerveus ;)
2019 is wat mij betreft tot nu toe een beetje een slap filmjaar en als er dan iets goeds voorbijkomt wil ik gewoon dat iedereen kan meegenieten van de voorpret. Als ik dan door een paar Avengersartikelen moet scrollen, so be it.

Dus goed bezig Filmtotaal!

Pennywise2017

Avatar

Weer een horror film om naar uit te kijken. Hopelijk wordt deze net zo goed als Hereditary.

Boer

Avatar

Ik ga de trailer niet kijken Smiley face

Goku32

Avatar

Wtf man US meet villags, meet wicked, meets heretiry. Maac beetje overdreven zo vet was die nou ook weer niet. Dit is weer een film dat we al 100x hebben gezien. Ik ben een horror gek maar hier word ik niet warm van of zo. Een slap film jaar er zijn al een paar goeie films uit gekomen. En er komen er nog veel meer aan Dus

Mav Damian

Avatar

Een horrorfilm van A24 is niet zomaar je typische horrorfilm. Als je The VVitch, It Comes at Night of Hereditary gezien hebt weet wat je te wachten staat. Daar ga ik van uit en verwacht ik ook.
Zeer benieuwd naar dit.

Maac

Avatar

@Goku
Vond Hereditary een goede film, maar stond niet eens in mijn top 10. Wil niet zeggen dat ik daarom niet uitkijk naar wat die regisseur van zijn volgende film gaat maken.

Naar aanleiding van de trailer zeg je soortgelijke films al 100x te hebben gezien; ik ontvang graag een lijstje! De meeste horror die jaarlijks uitkomt is regelrechte troep en ik geloof niet dat Hereditary en deze film (zover we nu kunnen zien) in die categorie thuis horen.

En van wat ik heb gezien dit jaar zit er weinig memorabels tussen. Dat wil niet zeggen dat ik niet iets gemist kan hebben of dat anderen het daarmee eens hoeven te zijn. Ik geloof niet dat ik ook maar één film heb gezien die een plekje krijgt in mijn top 10 (heel misschien Into the Spider-Verse of The Favourite), dus ik moet hopen op een goed vervolg van het jaar. Te beginnen bij John Wick 3 natuurlijk.

Da Villain

Avatar

Deze wil ik wel gaan checken!

Master Of Films

Avatar

Maac "Te beginnen bij John Wick 3 natuurlijk."
Verlaag iets je verwachtingen. Het is een goeie actie film, maar....

Rafael11

Avatar

Added to my watchlistSmiley face

Devenace

Avatar

Lijkt me zo een keeltjes doorsnij film op klaarlichte dag.

Maac

Avatar

@Master of Films
Ik verwacht niet meer dan geweldige vechtchoreografie en gun fu. Dat is voor mij voldoende om heerlijk te genieten.

Master Of Films

Avatar

^ dat ga je wel krijgen met John Wick 3.
Helaas is John Wick 3 niet beste film van 2019 (op dit moment) geworden :( Ik ben nou eenmaal een stuk kritischer. Smiley face

Maac

Avatar

^Nóg kritischer? ;)
Dan heb jij dus geen enkele film gezien die op jouw lijstje komt.

Master Of Films

Avatar

Geen idee waar je naar toe wilt. Maar ik heb John Wick 3 afgelopen maandag al gezien in een speciale voorpremiere.
Ik beoordel een film nadat ik het heb gezien. En mag ik daar kritisch over zijn. Ik hoop van wel.

Maac

Avatar

^Je hebt mijn reactie niet goed begrepen, er is geen enkele reden om je te verdedigen.

Master Of Films

Avatar

Dat ik je reactie had begrepen was mij ook al duidelijk. Het was beter geweest als je even nader ging verklaren waar je naar toe wilde voor het "ohhhhh" moment.
Wie weet kan ik nog met je mee lachen of met je mee huilen of flink boos worden. En beschouw die "verdediging" maar als een toelichting (wellicht niet nodig maar).

Maac

Avatar

Het is me niet helemaal duidelijk waar ik deze omslag in toon aan heb verdiend, maar ik zal de perikelen die gepaard gaan met het communiceren via internet een aandeel toekennen.

Wat ik bedoelde was dat ik aangaf nog geen enkele film te hebben gezien die ik zó goed vond dat 'ie zonder twijfel direct op mijn tijdelijke top 10 lijst terecht is gekomen (da's mijns inziens vrij kritisch in een omgeving waar ik verwacht dat Endgame bij de meesten wel een plekje gaat krijgen).
Toen jij zojuist vertelde nog kritischer te zijn zei ik met een knipoog dat dat dus automatisch zou betekenen dat jij zelfs na het zien van John Wick 3 geen enkele film op je lijstje hebt staan.
Totaal niet vijandig en geen reden om te lachen, huilen of om boos te worden lijkt me.

NieuwsFilm