Algemeen

Scorsese bezorgd over digitale 'The Irishman'-verjonging Pacino, De Niro en Pesci

De acteurs worden jaren jonger in de misdaadfilm.

door Bram de Groot om 18:46 in Algemeen
Eén van de grootste filmprojecten die op dit moment bij Netflix in productie is, is ongetwijfeld Martin Scorseses misdaadfilm The Irishman. Even geleden werd al bekend dat in die film de hoofdrolspelers digitaal verjongd worden. Scorsese is razend enthousiast, maar ook bezorgd.

Onder die acteurs bevinden zich grote namen als Al Pacino en Robert De Niro. Zij worden verjongd zodat ze ook de jongere versies van hun personages kunnen spelen. Scorsese: "Er is veel CGI omdat we de 'verjonging' van De Niro, Pesci en Al Pacino moeten realiseren, en dus moeten ze computer-geanimeerd zijn. Er moest een camera zijn met drie lenzen en dit was echt helemaal te gek."

Maar ook zorgen
"Waar ik me zorgen over maak, waar we allemaal bezorgd over zijn, is dat we er zo aan gewend zijn om ze met hun oudere gezichten te zien", aldus Scorsese tijdens de A24 Podcast. "Wanneer we ze allemaal bij elkaar worden gezet en we het beeld bewerken, zie ik bepaalde shots die meer werk nodig hebben aan de ogen... De rimpels, en dat soort dingen, zijn veranderd. Dit verandert de ogen. Als dat het geval is, dan is de vraag wat ik eerder in de ogen zag? Was het een intensiteit, was het een uitstraling? Was het een bedreiging..."

Andere rollen zijn voor Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Stephen Graham, Domenick Lombardozzi, Jesse Plemons en Jack Huston en The Irishman moet deze herfst te zien zijn op Netflix. Hieronder de eerdere teaser.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Hopelijk is Scorsese wel kritisch met de CGI verjonging zodat er geen uncanny valley ontstaat. ILM deed absoluut geen goed werk in Rook 1 :(

Terwijl Marvel met Lola Visual Effects inhuurt voor de digitale verjongingskuren in tig MCU films. De hoogtepunt van hun werk is toch wel de jongere Samuel L. Jackson in Captain Marvel.

Enfin, we zijn een aantal jaren verder. Scorsese geeft ILM ruim de tijd in post production, dus ik verwacht dat ILM zich met Lola Visual Effects op gelijke of hogere grond staat met hun "jongere" DeNiro, Pesci en Pacino.

Steve-O

Avatar

Zo te horen klinkt hij vrij kritisch, wat ik zeker begrijp. Ze worden er wel steeds beter in en het is maar goed dat ze de ogen niet meer animeren (zoals bij de jongere versie van Bridges in Iron Legacy) maar ik blijf vooralsnog niet heel overtuigt van deze methode.

Sunspot

Avatar

Ben dik benieuwd hoe het eruit zal zien straks Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Vond de verjonging van Kurt Russel in Guardians de beste die ik tot nu toe gezien heb, niet normaal zo goed.

Ereptile

Avatar

Ze kunnen bizar veel met de CGI tegenwoordig! Ik snap ook wel waar de zorgen vandaan komen. Je wilt niet de acteerprestaties bedekken onder een laag CGI.

Sunspot

Avatar

@CivillianSupreme

Yep, was ongelofelijk goed gedaan, beste wat ik heb gezien.

Neem aan dat deze film het ook goed zal doen, goed budget, top acteurs,regisseur.

Anders hoeft het voor mij niet, moet wel realistisch genoeg zijn natuurlijk

Angelo1979

Avatar

- “I understand you're a brother of mine”.
- “Yeah, yeah, glad to meet ya”.

- “I heard you paint houses”.
- “Yes... i do”.

Alleen dit al.

NieuwsFilm

meest populair