Algemeen

Nieuwe documentaire 'Apollo 11': Bekijk de maanlanding nu in indrukwekkend IMAX-formaat!

Vanaf deze week in Nederland.

door Jeffrey Kouters om 12:52 in Algemeen
De maanlanding opnieuw beleven? Dat is mogelijk! De sterk ontvangen documentaire Apollo 11 draait namelijk vanaf morgen in Nederland. De film zit propvol nooit eerder vertoond beeldmateriaal van deze legendarische ruimtemissie. In Den Daag is tevens een verkorte versie te zien in IMAX-formaat!

Documentairemaker Todd Douglas Miller heeft jarenlang aan zijn nieuwe informatieve film Apollo 11 gewerkt. Hij kreeg toegang tot het NASA-archief en ontdekte vele vergeten filmrollen en audiobestanden. Miller verwachtte dat het materiaal alleen op kleinere formaten gefilmd zou zijn, maar stuitte op een ware schat aan keurig bewaarde banden met filmopnames van de Apollo 11-missie op 70 mm-formaat. Nu zijn die beelden gedigitaliseerd en voor het eerste te zien in de bioscoop.

Nu op het grote scherm
In het Omniversum in Den Haag draait vanaf morgen een speciale, verkorte versie van de documentaire (speelduur: 47 minuten). Hier is Apollo 11 exclusief in IMAX-formaat te bekijken. Vanaf 27 juni is de volledige film - op normaal formaat - ook in andere bioscopen te zien. Deze bioscoopversie is 93 minuten lang. De Amerikaanse filmcritici waren lovend over Apollo 11. Op Rotten Tomatoes scoort de film 98%. De documentaire bestaat dus enkel uit (opgepoetste) archiefbeelden.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Wil dit heel graag zien. Komt er wellicht een 70mm print naar het Amsterdam Eye?

nieuwslaatste nieuws

meest populair