Algemeen

Dochter Carrie Fisher wilde scènes delen met overleden moeder in nieuwe 'Star Wars'

Ze vroeg regisseur J.J. Abrams nadrukkelijk om scènes met Princess Leia voor 'Rise of the Skywalker'

door Steven van der Vegt om 05:00 in Algemeen
Toen Carrie Fisher in 2016 plotseling overleed, werd alsnog bekend gemaakt dat ze terug zou keren in de afsluitende Star Wars-film van de nieuwe trilogie. Er werd benadrukt dat ze geen CGI zouden gebruiken om haar weer tot leven te wekken. Dankzij overgebleven opnames die niet werden gebruikt in The Last Jedi, de laatste film die ze opnam, zou ze terugkeren. Aan J.J. Abrams de moeilijke taak om dit op een smaakvolle manier te integreren.

De regisseur had aanvankelijk geen plannen om Carrie Fisher's dochter Billie Lourd te laten opdraven voor scènes met haar overleden moeder. Lourd had reeds een kleine rol in de vorige twee films als een van Leia's luitenanten. Hij dacht echter dat het de moeilijk voor haar zou zijn om dergelijke scènes op te moeten nemen. Actrice Lourd stond er echter op dit wel te doen, ook al zou het achteraf nog wel eens moeilijk blijken.

Nalatenschap
Voor Lourd bleek het echter belangrijk voor een bepaald nalatenschap dat ze ermee wilde creëren. "Ik wilde in scènes zitten met haar. Ik wilde het voor mijn kinderen, zodra ik deze heb. Ik wil dat ze dit kunnen zien." Het bleek haar echter wel zwaar te vallen, gezien ze zich soms even voor enkele minuten moest verexcuseren tijdens het opnameproces. Volgens de filmmaker bestaan alle scènes met Fisher uit echte opnames van haar en werd ze ook niet met CGI bewerkt voor sommige shots.

Op 20 december kunnen we zelf Carrie Fisher voor de allerlaatste keer als Princess Leia zien in Rise of the Skywalker.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair