'John Wick'-schrijver gaat aan de slag met gameverfilming 'Just Cause'

Het is niet bekend of Jason Momoa (Aquaman, 2018) nog steeds aan het project verbonden zit.

Er wordt al heel wat jaren gewerkt aan een film rondom Just Cause, een reeks videogames met een behoorlijk destructief karakter. Het is dan ook helemaal niet verrassend dat Derek Kolstad, een van de schrijvers van de John Wick-trilogie, is aangesteld om het scenario van de gameverfilming te gaan pennen.

De laatste keer dat we iets hoorden over de Just Cause-film, ruim twee jaar geleden, waren regisseur Brad Peyton (Rampage, 2018) en acteur Jason Momoa (Aquaman, 2018) nog verbonden aan het project. Het is op dit moment niet bekend of hier nog steeds sprake van is of dat de aanstelling van Kolstad een compleet nieuw begin is.

Over-de-top
Het computerspel van Eidos Interactive, ook wel omschreven als "de ultieme en meest explosieve, over-de-top game," verscheen in 2006 en heeft twee vervolgen opgeleverd, Just Cause 2 (2010) en Just Cause 3 (2014). Het verhaal van de games is een stuk minder belangrijk dan de gameplay en open wereld, waarin hoofdpersonage Rico Rodriguez gewaagde stunts kan uithalen en alles op spectaculaire wijze kan opblazen.

Producent Adrian Askarieh, die deze film al tien jaar probeert te maken, is nog steeds aan boord. Daarnaast zal Just Cause geproduceerd worden door Constantin Film, het bedrijf achter de Resident Evil-saga en alle live-action Fantastic Four-films.

Hieronder wat beelden uit de game Just Cause 3:





NieuwsFilm

meest populair