Gerucht: 'Star Wars: The Rise of Skywalker' maakt einde aan conflict Jedi en Sith

Gerucht: 'Star Wars: The Rise of Skywalker' maakt einde aan conflict Jedi en Sith

Niks goed vs kwaad meer.

Star Wars: The Rise of Skywalker maakt een einde aan een belangrijk conflict: dat tussen de Jedi en de Sith. De film van J.J. Abrams maakt een einde aan de filmreeks die veertig jaar geleden begonnen werd.

The Rise of Skywalker maakt volgens Vanity Fair een einde aan de ontzettend lang lopende strijd tussen de Jedi en de Sith. Die strijd woedt in het filmuniversum al decennialang en draait onder meer om de vraag wat balans nou precies betekent.

Eindelijk balans
De zoektocht naar balans in de Force is er een waar we al negen films iets over horen. In eerste instantie dachten de Jedi dat balans betekende dat de Sith uitgeroeid moesten worden. Maar de komst van Anakin Skywalker als de uitverkorene liet zien dat balans om iets heel anders draaide, namelijk evenwicht tussen licht en duister.

Het vermoeden is dan ook dat The Rise of Skywalker zal laten zien dat balans in dit filmuniversum straks ook betekent dat mensen zowel het goede als het slechte in henzelf moeten omarmen. Weg met dat idee van goed of slecht en juist verder gaan met een combinatie van die twee. Overigens is dat ook een strijd en een gevoel dat Rey (Daisy Ridley) en Kylo Ren (Adam Driver) omvatten.

The Rise of Skywalker is vanaf 20 december in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair