Algemeen

Gerucht: 'Star Wars: The Rise of Skywalker' maakt einde aan conflict Jedi en Sith

Niks goed vs kwaad meer.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Star Wars: The Rise of Skywalker maakt een einde aan een belangrijk conflict: dat tussen de Jedi en de Sith. De film van J.J. Abrams maakt een einde aan de filmreeks die veertig jaar geleden begonnen werd.

The Rise of Skywalker maakt volgens Vanity Fair een einde aan de ontzettend lang lopende strijd tussen de Jedi en de Sith. Die strijd woedt in het filmuniversum al decennialang en draait onder meer om de vraag wat balans nou precies betekent.

Eindelijk balans
De zoektocht naar balans in de Force is er een waar we al negen films iets over horen. In eerste instantie dachten de Jedi dat balans betekende dat de Sith uitgeroeid moesten worden. Maar de komst van Anakin Skywalker als de uitverkorene liet zien dat balans om iets heel anders draaide, namelijk evenwicht tussen licht en duister.

Het vermoeden is dan ook dat The Rise of Skywalker zal laten zien dat balans in dit filmuniversum straks ook betekent dat mensen zowel het goede als het slechte in henzelf moeten omarmen. Weg met dat idee van goed of slecht en juist verder gaan met een combinatie van die twee. Overigens is dat ook een strijd en een gevoel dat Rey (Daisy Ridley) en Kylo Ren (Adam Driver) omvatten.

The Rise of Skywalker is vanaf 20 december in de bioscoop te zien.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TheNobleOne

Avatar

Dat is wat the Last Jedi introduceerde en daarom is het zo'n interessante film.

PRIME

Avatar

^Qua thematiek is The Last Jedi misschien wel de beste film uit de Skywalker saga.

ExtraDip3000

Avatar

Eindelijk een paar positieve bericht over TLJ.

adofmirosch

Avatar

Tja, want goed vs slecht is niet meer van deze tijd natuurlijk.

RoberPaulsen

Avatar

Dus die dwerg van een Yoda had het de hele tijd mis. Wat een lamzak

DaveDH

Avatar

^Van deze reactie wordt ik dus wel vrolijk!

23VDV23

Avatar

^Niet persé. Het is in die zin dan ook een verhaal van voortschrijdend inzicht. Zo werkt beschaving, fictief of echt. Kennis wordt vernieuwd, eerdere standpunten ververst en genuanceerd. Als je dan besluit om met een franchise als Star Wars door te gaan en het verhaal 30 jaar na episode VI in te zetten (tevens 30 jaar nadat die film uitkwam) dan vind ik het logisch dat je dat proces ook meeneemt in hoe je je verhaalwereld en zijn lore/regels presenteert. Dat daar hier en daar onbegrip voor is of weerstand tegenkomt is ook iets dat volkomen normaal is.

ThreeEyesLion

Avatar

Kritiek op de film heeft meer met het verhaal te maken. Een achtervolging van bijna 2 uur was wat we als verhaal kregen. Daarnaast werd er informatie voor Poe achtergehouden zonder reden wat er voor zorgde dat hij zijn eigen houtje een plan ging bedenken. Dit resulteerde in een verhaallijn die uiteindelijk net zo goed niet in de film had kunnen zitten en die er voor zorgde dat er minder tijd overbleef voor Luke/Rey. De film had alleen moeten draaien om Rey en Kylo Ren en werd nu constant onderbroken door een niet alleen slechte verhaallijn, maar ook eentje die geen impact heeft op de serie.

Devenace

Avatar

En Kylo Ren is eigenlijk een meisje.
Jeuj, nu is alles op de planeet tevreden gehouden, black stormtroopah, black stormtroopah wants black girlfriend, gay azian women, latino hero, old fashioned bold hero with zero open mindedness gets killed by his tranvestite sith worshipping son, porgs are cute so eating meat by dumb apes is stupid, young optimistic white girl is the worlds saviour, strict militairy men are stupid, tall old white men must be cut in half and lose all their influenciall power.

kokosnoot

Avatar

Goed en kwaad voorbij, het conflict van belangen en egoïsme blijft bestaan. Dus zie ze toch geen vriendjes worden. Dan is het nog steeds..ik wil dit met de force en jij wilt dat. Het vechten blijft, alleen is het dan geen balans zoeken meer binnen de force zelf maar wordt de force een onpartijdige kracht in handen van de gebruiker. Klein beetje een extra dimensie. Heb je nog steeds een goed plot nodig of het wordt niks of een flinterdun verhaal.

chefry1983

Avatar

Toch apart dat je in deel 4 t/m 6 het woord Sith niet één keer hoort.
En in de delen die ervoor en erna komen wel.

MovieMaster2

Avatar

Hoop het ik begin steeds meer vertrouwen te krijgen in deze film

Spider-fan

Avatar

Het gaat om het verschil tussen eigenbelang en zelfopoffering. Het zijn ridders, ze horen anderen te beschermen en niet aan hun eigen belang te denken. Ze kunnen beter een nieuwe trilogie maken over het begin van de Jedi en het ontstaan van het conflict met de Sith, want dat heb je in de films nog niet gezien en daardoor blijft er altijd een bepaalde vaagheid rond hangen.
Wat Star Wars vaak doet is in plaats van die basis duidelijk te maken steeds nieuwe elementen en personages toevoegen. Er wordt voordurend gehint naar een lange geschiedenis met de Sith, maar echt duidelijkheid krijg je er nooit over, omdat het verhaal veel meer over individuele personages in het hier en nu gaat.

kokosnoot

Avatar

@Spider-fan Mooie visie. Dat zou inderdaad veel beter zijn.

Parisan

Avatar

Het yin en yang principe wordt mooi geillustreerd door de personages van Rey en Kylo, maar wat dit nou precies voor het einde betekent... Ik ben echt reuze benieuwd!

Lordborg

Avatar

De balans in de force is alleen mogelijk als alle sith en jedi vernietig zijn .
Dan zal er balans zijn , zolang er 1 jedi overblijf zal de balans naar goed overhevelen en dat zou de balans verstoren .
Dat is wat darth vader voor ogen had "vernietig alle sith en jedi" dan zal hij balans brengen in de force
Helaas voor darth was hij zwak en liet hij luke (zijn zoon) in leven

NieuwsFilm

meest populair