Algemeen

Elton John heeft kritiek op zijn biopic 'Rocketman'

Elton leefde geen PG13-leven...

door Niels van Arkel om 20:45 in Algemeen
Terwijl de eerste (overwegend positieve) recensies over Rocketman binnendruppelen, komt er toch wel wat kritiek. En niet van de minste. The man of the hour himself, Elton John, komt met flinke kritiek op de keuzes van de studio, Paramount.

Sir Elton John is echt niet blij met de keuzes van de studiobazen. "De studio's wilde graag een flinke portie seks- en drugsscènes in post wegknippen. Ze werden een beetje bang voor de cijfers, en hoopte toch een PG13-rating te krijgen. Ik heb geen PG13-leven geleid!".

John is nu al bijna 30 jaar afgekickt, maar vind wel dat zijn verhaal eerlijk verteld moet worden:"Ik wilde geen film vol met seks, alcohol en drugs. Daar zit niemand bij het kijken van deze film op te wachten. Maar ik leefde in de jaren '80. Dan ging ik niet naar huis met een glas melk en een bijbelboek."

Lovend over hoofdrolspeler
De rasentertainer had ook nog wel wat te zeggen over de hoofdrolspeler van Rocketman, Taron Egerton. "Taron doet mij niet na. Hij lijkt niet echt op mij, maar hij had iets in zijn performance wat wel op mij lijkt."Rocketman is op 30 mei 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Volgens mij mis ik wat. De film heeft toch gewoon een R rating gekregen? Dus dan lijkt het me dat die scenes er gewoon in zitten.

Zembo

Avatar

Deze laat ik links liggen. Zelfde gedaan met Bohemian Rapsody. Get on up, dat was pas een biopic. Heb die film al 4 keer gekeken, blijft geweldig.

Tycho Nestoris

Avatar

Jammer dat dit vaak het resultaat is in biopics over bekende muzikanten. Ook iets wat geval was bij Bohemian Rhapsody. Dat was geen slechte film, maar het gebrek aan seks- en drugsscènes was daarin duidelijk zichtbaar.

SunChaser

Avatar

Al die scènes zitten gewoon in de film. Hij is R rated. John is tevreden over t resultaat. De kritiek was vooraf en John kreeg zn zin.

Moviemagic

Avatar

Dit is gewoon extra reclame maken. Niets meer en niet minder. Miss Elton John zal er zeker een deel van vangen.

JIGSAW8

Avatar

rocket man is rated R ja. in amerika. hier in nl is de film gewoon vanaf 12 jaar ondanks de sex en drugs scene's

Chris23

Avatar

@Zembo
Tnx voor de tip, die had ik nog nie gezien.

007

Avatar

Deze lijkt mij veel beter dan bohemian rapsody ook omdat de hoofdrol alles zelf heeft ingezongen.

NieuwsFilm

meest populair