Interview

FilmTotaal video-interview met horrorproducent Jason Blum

FilmTotaal sprak de horrormagnaat en oprichter van productiehuis Blumhouse, ter ere van het uitkomen van tienerthriller Ma.

door Ruud Vos om 23:54 in Interview
Jason Blum is een van de belangrijkste architecten van de huidige gloriedagen van het horrorgenre. De succesvolle griezelfranchises Paranormal Activity, Insidious en The Purge komen allemaal uit zijn stal. Net zoals de toptitels Get Out, Split en Us. Als iemand een fijne neus heeft voor enge films, dan is het Blum wel. Sinds deze week draait zijn nieuwste productie in de Nederlandse bioscopen: Ma.

Oscarwinnares Octavia Spencer speelt de eenzame Sue Ann, die zich ontfermt over een groepje tieners in een klein gehucht in Ohio. Ze koopt drank voor de minderjarige pubers en laat ze feestvieren in haar kelder. Voert ze hierbij misschien iets in haar schild?

FilmTotaal schoof aan bij Jason Blum in het krakende grachtenpand van Hotel Pulitzer.


Lees ook de recensie van Ma.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Mooi interview! Smiley face Echt super!

Moviemagic

Avatar

Goed gedaan Ruud. Blumhouse maakt leuke films.
Ik moet wel erbij zeggen dat ik me een beetje kan vinden in de 'final scares' die vaak in de films wordt gebruikt zoals GoodBadFliks uitlegt:

Sander_1107

Avatar

Leuk dat je hem kon interviewen!!
En daaruit komt ook weer een goed interview :D

Chris23

Avatar

subscribed Smiley face

Mav Damian

Avatar

Niet al zijn films onder zijn naam vind ik geweldig buiten dan Get Out. Wel leuke interview en goede vragen gesteld wat met de filmindustrie te maken heeft.

Spider-fan

Avatar

Ik vind Sinister denk ik de beste die hij gedaan heeft. Het zijn over het algemeen leuke films, maar niet echt klassiekers voor mij. Ik heb gekeken welke hij allemaal gemaakt heeft, en het zijn er heel wat en ik heb er veel van gezien. Maar ik heb er maar één in de kast staan en dat is Mercy - omdat het op één van mijn favoriete korte verhalen van Stephen King gebaseerd is.
Zijn films hebben niet zoveel rewatch value voor mij - één keer leuk, maar dan weet ik het wel.
Wel mooi dat ie zegt dat voor een horrorfilm het belangrijkst is, de storytelling en characters. Dat is ook wat King zo succesvol maakt.

NieuwsFilm

meest populair