Uitstekende trailer Sundance-hit 'Luce' met Naomi Watts, Tim Roth en Octavia Spencer

Een psychologische thriller over een voorbeeldige student met een duister geheim.


Hoewel regisseur Julius Onah vorig jaar behoorlijk op de schopstoel zat vanwege zijn Netflix-flop The Cloverfield Paradox, lijkt hij zich herpakt te hebben met zijn nieuwste film Luce. Deze psychologische thriller over een voorbeeldige student met een duister geheim, kreeg sinds de première tijdens Sundance begin dit jaar tal van lovende kritieken. Check snel de eerste trailer.


De voorbeeldige student Luce (Kelvin Harrison Jr.), zowel een indrukwekkend atleet als een uitstekende debater, is het uithangbord voor de nieuwe American Dream. Dit geldt ook voor zijn ouders, gespeeld door Naomi Watts en Tim Roth, die Luce tien jaar geleden adopteerden uit een door oorlog geteisterd land.

Keerpunt
Wanneer Luce een gedetailleerd werkstuk over institutioneel geweld inlevert, trekt dit de aandacht van zijn lerares Harriet (Octavia Spencer). Terwijl zij een onderzoek begint, beginnen Luce's ouders zich af te vragen of ze hun zoon eigenlijk wel echt kennen.

Het scenario van Luce schreef regisseur Onah samen met J.C. Lee. Laatstgenoemde schreef ook het gelijknamige toneelstuk waarop de film is gebaseerd.

Luce draait vanaf 2 augustus in de Verenigde Staten. Over een Nederlandse release is nog niets bekend.

NieuwsFilm

meest populair