Geprezen VR-game 'Blood and Truth' zet je middenin Guy Ritchie-film

Geprezen VR-game 'Blood and Truth' zet je middenin Guy Ritchie-film

Onderdeel zijn van actie kan in de bioscoop; maar de game Blood and Truth zet je er middenin.

Eind mei werd de game Blood and Truth van SIE London Studio en uitgever Sony Interactive Entertainment wereldwijd verspreid. De first-person consolegame is niet zomaar een schietspel, maar een PlayStation VR-titel die film en games met elkaar verbindt.

Het spel wordt afgelopen dagen sterk ontvangen en er wordt onder meer een vergelijking gemaakt met de films van Guy Ritchie, zoals Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en RocknRolla (2008). In de game wordt de speler het personage Ryan Marks, een voormalige Special Forces-soldaat die zijn familie moet redden van een Londense misdaadbaas. Spelers kunnen onder meer verschillende wapens oppakken om vijanden mee neer te schieten. Niets mis mee, zeker niet in VR.


Liefdesbrief aan gangsterfilms
Door de makers wordt Blood and Truth omschreven als een "liefdesbrief aan klassieke Londense gangsterfilms" en uiteraard werd er naar vele Hollywood-films gekeken ter inspiratie. Het succes is groots. In het Verenigd Koninkrijk is het de eerste virtual reality-game die bij de release bovenaan de verkooplijsten staat.

Heb jij Blood and Truth al gespeeld? Zo ja, doet het aan als een film? Laat het weten in de reacties!

NieuwsFilm

meest populair