Warner Bros. dicht bij het vastleggen van regisseur J.J. Abrams

Warner Bros. dicht bij het vastleggen van regisseur J.J. Abrams

Gaan we in de nabije toekomst een 'Harry Potter'- of DC-film van de 'Star Wars'-regisseur zien?

Filmmaker J.J. Abrams is met zijn familievriendelijke blockbusters uit de school van Steven Spielberg een gewilde man geworden in Hollywood. Hij maakte al één deel in de Mission: Impossible-reeks, twee Star Trek-films en in december dit jaar verschijnt zijn tweede Star Wars-film The Rise of the Skywalker. Tot dusver weet hij zowel kritisch als financieel succesvolle prenten af te leveren in bestaande filmreeksen. Reden genoeg voor filmstudio's om de man in te lijven.

Al enige tijd zijn er twee filmstudio's aan de mouwen aan het trekken aan de filmmaker en diens productiebedrijf Bad Robot. Aanvankelijk waren dit onder meer Disney, Universal en Netflix. Momenteel lijken enkel nog Apple en WarnerMedia in de running te zijn. Laatstgenoemde zou echter de beste kaarten hebben en naar verluid bereid zijn om een half miljard dollar voor de filmmaker op tafel te leggen.

Warner Bros.
De grote filmstudio van WarnerMedia is natuurlijk Warner Bros., die onder andere de filmreeksen van Harry Potter en DC-Comics in zijn stal heeft. Gezien de cv van de filmmaker zou het dus niet gek zijn als Warner hem probeert in te lijven om hen te helpen met de franchises die ze zelf in ontwikkeling hebben. Daarbij maakte Abrams tot dusver nog geen superheldenfilm, dus wie weet zien we hem binnenkort wel een nieuwe Superman-film regisseren.

NieuwsFilm

meest populair