Video

Disney deelt volledige clip van betoverend nummer 'A Whole New World' uit 'Aladdin'

Een klassieker met een moderne twist!

door Jeffrey Kouters om 12:33 in Video
Wil jij graag een heel nieuwe wereld ontdekken? Ben jij toe aan een nieuw begin? Goed nieuws! Disney heeft namelijk de filmbeelden van 'A Whole New World', het bekende nummer uit Aladdin, officieel online gezet.

In Aladdin neemt de straatboef (gespeeld door Mena Massoud) prinses Jasmine (Naomi Scott) mee voor een magische rit op zijn vliegend tapijt. Tijdens dit avontuur zingen zij samen het nummer 'A Whole New World' (in het Nederlands: 'Een nieuw begin'). In de gelijknamige animatiefilm uit 1992 werd het bekende nummer gezongen door Brad Kane en Lea Salonga. Die versie werd beloond met onder meer een Oscar en Grammy-award. Componist Alan Menken schreef de muziek en Tim Rice bedacht de tekst.

Opgepimpte versie
Voor de live-actionfilm kreeg het musicalnummer een nieuw en modern arrangement. Is deze versie beter dan het origineel? Oordeel zelf! Hieronder tref je het volledige filmfragment.


Aladdin, geregisseerd door Guy Ritchie (King Arthur: Legend of the Sword), draait sinds vorige maand in de bioscoop!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Is toch het zelfde of ben ik aan het spacen of zo.

Scheerzeep

Avatar

@Goku32

Het nummer heeft een nieuw arrangement gekregen - andere, extra instrumenten en 'toeters en bellen'.

JesseG79

Avatar

zojuist het fragment van de tekenfilm nog eens gekeken om toch niet meteen uit nostalgie te zeggen vroegah was alles beter.... maar moet helaas bekennen dat het origineel echt wint van de live action versie... Sowieso ben ik geen fan van remakes van de tekenfilms uit deze periode. Ze waren op zich al pareltjes stuk voor stuk waarbij Beauty and the Beast zelfs een oscarnominatie heeft gekregen voor beste film (eerste animatie film ooit die dit gekregen heeft) en ook al loop het publiek er warm voor. Ik ben niet overtuigd... Jungle book was prachtig alsook Dumbo vond ik goed. Maar B&B, Aladdin en the Lion King laat ik aan mij voorbij gaan... die laatste omdat Jeremy Irons the ultieme Scar was en is...

danique1992

Avatar

Ben ik de enige die vol verwachting zat te wachten op de beeldhouwer die de neus van die sfinx afkapt?

Goku32

Avatar

Scheerzeep oh okee Thanks maat

Moviemagic

Avatar

Visueel mooi gemaakt en zij zingt erg goed. Het origineel vind ik mooier omdat zijn stem naar mijn mening niet goed is voor dit liedje. Jammer, gemiste kans.

Parisan

Avatar

Ik vind beide versies geweldig mooi. Ze zijn verschillend genoeg om ze om verschillende redenen te waarderen. Toegegeven, Brad zingt iets beter, maar Mena doet het helemaal niet slecht en misschien past het ook juist wel bij het personage dat hij niet als een professionele zanger klinkt. Naomi heeft een prachtige stem. Goed dat ze niet probeert om als Lea te klinken, maar gewoon haar eigen versie zingt. De visuele aspecten vind ik zeer geslaagd. Nu kun je ook 'echt' zien hoe het is om op een tapijt te vliegen!

NieuwsFilm

meest populair