Margot Robbie over haar vertolking van Sharon Tate in 'Once Upon A Time In Hollywood'

De nieuwste Quentin Tarantino zal geen smakeloze versie gaan afschilderen volgens de actrice.

Toen in 2017 de aankondiging kwam van Quentin Tarantino's nieuwste film Once Upon A Time In Hollywood, ontstonden er enige zorgen en kritiek. De film zou namelijk (deels) draaien om actrice Sharon Tate en hoe zij door de Manson-familie werd vermoord. Gezien het feit dat de filmmaker nog wel eens graag een loopje neemt met de geschiedenis ten faveure van amusement, was men bang dat dit nog wel eens negatief zou kunnen uitpakken.

Inmiddels weten we dat de focus niet enkel op Sharon Tate zal liggen, maar ook op fictieve personages, zoals die vertolkt worden door Leonardo DiCaprio en Brad Pitt. Dat hetgeen wat we van Sharon Tate te zien krijgen niet disrespectvol gaat zijn, wordt nu benadrukt door Margot Robbie, de actrice die haar vertolkt in de film. "Sharon is het toonbeeld van de beste dingen die de jaren '60 te bieden had", laat Robbie weten. "De film viert haar leven, je zult een hoop tijd met haar doorbrengen".

Oorbellen
Haar vertolking kende zelfs goedkeuring van Sharon's zus Debra Tate. Nadat Robbie haar sprak ter voorbereiding van de rol, gaf Debra Tate haar oorbellen die van haar zus waren geweest. "Dit klinkt allicht alsof ik spiritueel ben, maar dat hielp mij echt om het personage reëel te maken. Ik wilde haar nalatenschap eer aan doen en haar beste kwaliteiten naar de voorgrond brengen. Het was ook best ontroerend om daarvoor een stukje van haar bij me te hebben", zo besluit te actrice.

NieuwsFilm

meest populair