Fast & Furious spin-off 'Hobbs And Shaw' moest een té gruwelijke scéne verwijderen

Fast & Furious spin-off 'Hobbs And Shaw' moest een té gruwelijke scéne verwijderen

Hoofdrolspeler Dwayne Johnson laat weten dat de leeftijdscommissie deze afkeurde.

Nadat de Fast & Furious-reeks al met veel succes een achttal films wist uit te persen, krijgen we deze zomer een eerste spin-off te zien. Onder de toepasselijke titel Hobbs and Shaw, zullen we dit tweetal zien samenwerken in een eigen film. De samenwerking van beide personages in Fast & Furious 8 was voor velen al het hoogtepunt, iets wat voor de producenten van de reeks niet onopgemerkt bleef.

Nadat de reeks eerst nog meer over auto's ging, zijn het sinds de vijfde film vooral actiefilms met veel wilde scènes geworden. Dit mogen we natuurlijk ook van Hobbs and Shaw verwachten en de eerste trailers beloven ook weer veel bombast. Acteur Dwayne Johnson liet nu ook weten dat hij en de makers de grenzen wat meer wilden opzoeken. Daarvoor wilden ze niet met een auto naar de maan springen, maar hadden ze wat andere ideeën.

Oogbal
De bedoeling was om wat meer 'gore' in de film te brengen om de actiescènes wat pittiger te maken. Als voorbeeld noemt Johnson een scène waarin hij iemand zijn oogbal uit zijn hoofd zou bijten en uitspugen. Gezien de film een PG13 rating heeft zitten er echter duidelijke grenzen aan het geweld dat vertoond mag worden en ging de beoordelingscommissie niet akkoord met onder andere deze scène. Het is dus wachten op de dag dat er Fast & Furious films die R-rated zijn uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair