Algemeen

Fast & Furious spin-off 'Hobbs And Shaw' moest een té gruwelijke scéne verwijderen

Hoofdrolspeler Dwayne Johnson laat weten dat de leeftijdscommissie deze afkeurde.

door Steven van der Vegt om 22:30 in Algemeen
Nadat de Fast & Furious-reeks al met veel succes een achttal films wist uit te persen, krijgen we deze zomer een eerste spin-off te zien. Onder de toepasselijke titel Hobbs and Shaw, zullen we dit tweetal zien samenwerken in een eigen film. De samenwerking van beide personages in Fast & Furious 8 was voor velen al het hoogtepunt, iets wat voor de producenten van de reeks niet onopgemerkt bleef.

Nadat de reeks eerst nog meer over auto's ging, zijn het sinds de vijfde film vooral actiefilms met veel wilde scènes geworden. Dit mogen we natuurlijk ook van Hobbs and Shaw verwachten en de eerste trailers beloven ook weer veel bombast. Acteur Dwayne Johnson liet nu ook weten dat hij en de makers de grenzen wat meer wilden opzoeken. Daarvoor wilden ze niet met een auto naar de maan springen, maar hadden ze wat andere ideeën.

Oogbal
De bedoeling was om wat meer 'gore' in de film te brengen om de actiescènes wat pittiger te maken. Als voorbeeld noemt Johnson een scène waarin hij iemand zijn oogbal uit zijn hoofd zou bijten en uitspugen. Gezien de film een PG13 rating heeft zitten er echter duidelijke grenzen aan het geweld dat vertoond mag worden en ging de beoordelingscommissie niet akkoord met onder andere deze scène. Het is dus wachten op de dag dat er Fast & Furious films die R-rated zijn uitkomen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Als acteur baal je hier ook van om kinder films te maken.

Decepticon

Avatar

Dat klinkt als een scène voor een horrorfilm, niet voor een actiefilm, dat past toch helemaal niet in de F&F franchise.

Civilian Supreme

Avatar

In die films is dat ook helemaal niet nodig. Wel in een Terminator, Die hard of Predator.

BlackPowerWolf

Avatar

R-Rated fast & the furious? Hahahahaha (That is the most real, authentic, hysterical laugh of my entire life because THAT IS NOT A PLAN!). Daarbij was ik al niet zo hele fan van Fast & The furious nadat ze overgingen op actie, explosie en wild gebombarie (is overigens prima voor tijdens een bieravond!), maar PG-13? Hoe kan je dan op zo'n idee komen? Er kijken ook echt jongere kinderen naar.

Sunspot

Avatar

Tja, PG13,d us te verwachten, maar je kan het altijd proberen als regisseur, je ziet wel vaker 'twijfelachtige' dingen in PG13 films

Frietgezicht

Avatar

Jammer dat FT niet af en toe een uitzondering maakt voor een opvallende serie qua info en reviews want lees overal over Chernobyl.
Benieuwd naar de mening van een ft recensent.

RoberPaulsen

Avatar

@Friet als het niet over Marcel gaat kan het niet interessant zijn

nieuwslaatste nieuws

meest populair