Algemeen

J.J. Abrams kiest met 'Star Wars: The Rise of Skywalker' voor afwijkende aanpak

De regisseur veranderde aanpak ten opzichte van The Force Awakens.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Een film als Star Wars: The Rise of Skywalker is een enorm project en het is misschien wel heel logisch dat J.J. Abrams terugkeerde voor het negende deel. In 2015 leverde hij immers het goed ontvangen deel Star Wars: The Force Awakens op. Toch moest hij noodgedwongen voor een afwijkende aanpak kiezen.

In gesprek met Express liet editor Maryann Brandon, iemand die veelvuldig samenwerkt met Abrams, weten dat zij een ongebruikelijke aanpak moest hanteren om de deadline te halen. "Toen we The Force Awakens deden, zijn we in mei begonnen en waren we in oktober klaar met de opnames, en verscheen de film pas met kerstmis een jaar later. Voor deze film zijn we pas in augustus begonnen en waren we dus pas in februari klaar. We hebben 4 maanden minder tijd bij deze enorme film. Ik overtuigde J.J. om op de set te starten met de montage. Hij was in eerste instantie zo van, 'nee, dat doen we nooit'."

In de nek van Abrams
Brandon vervolgt en gaf aan hoe ze de hectiek op de set heeft ervaren: "Ik had de DP altijd in de buurt om vragen te stellen. Als ik een shot nodig had, of als J.J. besloot dat we nog een opname nodig hadden, gingen we in een hoek staan en kregen we een 'green screen'-opname van iets. Door de cast te leren kennen en ze op hun gemak te laten voelen, was het een geweldige manier om te begrijpen wat ze mee maakten in de situatie."

The Rise of Skywalker verschijnt midden december in de Nederlandse bioscoopzalen. Wat denk jij, kan deze afsluiter eventuele fouten rechtzetten? Of ben jij sowieso hyped over Episode IX?

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Het kwaad is al geschied.
Je moet echt een goede filmmaker zijn om dit te redden.

23VDV23

Avatar

Hij heeft een fantastische voorzet gekregen.
Een beetje goede filmmaker durft daar op voort te borduren. Hopelijk doet Abrams dat.

draganta

Avatar

Oh komaan, weten ze nu nog niet dit niet te doen.

Devenace

Avatar

Verhaal maakt mij vrij weinig uit, de hele basis is kut, van de bad casting zoals Driver en Boyega, tot aan de afschuwelijke First Order look en dan de zielige verdraaide namen die ze er in smokkelen om ze “buitenaards” te laten lijken, Poe Dameron, Mas Que Nada, etc je hebt gewoon niet de chemie Abrams en de inzicht en feel.
De prequels hebben zelfs dit fuckt up niveau nooit gehaalt, zo slecht is de hele uitwerking.
Oja en het verhaal... Smiley face

ExtraDip3000

Avatar

'kan deze afsluiter eventuele fouten rechtzetten
?'. Slappe gezeik wéér. Kom maar op met episode 9, dat JJ iedereen de mond mag snoeren!

Colruiter

Avatar

Arme JJ, hij wou waarschijnlijk liefst gewoon kunnen aansluiten op Force Awakens, maar moet helaas rekening houden met alle onzin die RJ in Last Jedi gestopt heeft, hij kan gewoonweg niets negeren, want anders is de continuïteit compleet weg (en er is al niet veel meer over). Hopelijk maakt hij er nog een genietbare film van die je makkelijk kan bekijken zonder nog eens te moeten kijken naar Last Jedi.

Dannyvv

Avatar

Het is allemaal te veel en te snel, tussen de originele drie zat telkens drie jaar en de tijd was nog "anoloog" filmen knippen plakken klaar. De film op zich zou altijd ondergeschikt moeten zijn aan het verhaal. Het had gewoon bij IV V en VI moeten blijven of na deel III klaar met de familie Skywalker. Maar dan had ik geen kippenvel gehad toen ik Chewie en Han weer zag na dertig jaar

Symn

Avatar

Is niet meer te redden... behalve als de film begint met Rey die wakker word en de hele vorige episode gedroomd heeft.

Rafael11

Avatar

^haha, dat zou wat zijn.

Master Of Films

Avatar

Symn "behalve als de film begint met Rey die wakker word en de hele vorige episode gedroomd heeft."
Gezien de vorige episode zal het wel natte droom worden.

GreenHornet

Avatar

The new Machete Order zit TLJ ook niet tussen

PRIME

Avatar

The Last Jedi was awesome.

Sunspot

Avatar

Ben in ieder geval blij dat Rian Johnson niet regisseert en zwaar benieuwd naar Palpatine

Dennisdeman3

Avatar

weetje waarom star wars weer zwaar gaat tegenvallen? omdat de jedi gevechten tegen de sithlords volop tegenvallen. geen trickshots niks, ze kunnen net een salto maken. back in the days met yoda en count doekoe maakte ze 3 salto’s achter elkaar, veel meer reflexen en tricks, dan deze boring duelletjes waar niks nieuws en spannend van is

Sunspot

Avatar

^

Is me ook opgevallen, die 'trage' shots en hoe lightsaber geactiveerd wordt is ubervet, ziet er goed uit, maar de gevechten zelf zijn minder.

Prequels zijn het vetste, vooral in deel 3

Civilian Supreme

Avatar

'Afwijkende aanpak'
Daarmee zal wel bedoeld worden dat hij zoveel mogelijk van the last jedi probeert terug te draaien om het zoveel mogelijk op zijn eigen film te laten aansluiten.
Dit in tegenstelling tot de eerdere berichten dat ze geen gaan wijzigen aan het verhaal na the last jedi.

nieuwslaatste nieuws

meest populair