J.J. Abrams kiest met 'Star Wars: The Rise of Skywalker' voor afwijkende aanpak

De regisseur veranderde aanpak ten opzichte van The Force Awakens.

Een film als Star Wars: The Rise of Skywalker is een enorm project en het is misschien wel heel logisch dat J.J. Abrams terugkeerde voor het negende deel. In 2015 leverde hij immers het goed ontvangen deel Star Wars: The Force Awakens op. Toch moest hij noodgedwongen voor een afwijkende aanpak kiezen.

In gesprek met Express liet editor Maryann Brandon, iemand die veelvuldig samenwerkt met Abrams, weten dat zij een ongebruikelijke aanpak moest hanteren om de deadline te halen. "Toen we The Force Awakens deden, zijn we in mei begonnen en waren we in oktober klaar met de opnames, en verscheen de film pas met kerstmis een jaar later. Voor deze film zijn we pas in augustus begonnen en waren we dus pas in februari klaar. We hebben 4 maanden minder tijd bij deze enorme film. Ik overtuigde J.J. om op de set te starten met de montage. Hij was in eerste instantie zo van, 'nee, dat doen we nooit'."

In de nek van Abrams
Brandon vervolgt en gaf aan hoe ze de hectiek op de set heeft ervaren: "Ik had de DP altijd in de buurt om vragen te stellen. Als ik een shot nodig had, of als J.J. besloot dat we nog een opname nodig hadden, gingen we in een hoek staan en kregen we een 'green screen'-opname van iets. Door de cast te leren kennen en ze op hun gemak te laten voelen, was het een geweldige manier om te begrijpen wat ze mee maakten in de situatie."

The Rise of Skywalker verschijnt midden december in de Nederlandse bioscoopzalen. Wat denk jij, kan deze afsluiter eventuele fouten rechtzetten? Of ben jij sowieso hyped over Episode IX?

NieuwsFilm

meest populair