Mark Hamill vond het intimiderend om Chucky in te spreken voor de nieuwe 'Child's Play'

Mark Hamill vond het intimiderend om Chucky in te spreken voor de nieuwe 'Child's Play'

En Chucky's ontstaansgeschiedenis is ook veranderd!

Mark Hamill kennen we als Luke Skywalker uit de Star Wars-films. Of misschien ook wel als de stem van the Joker, die hij insprak voor animatieseries, -films en games. Maar binnenkort zien we hem, of liever: horen we hem ook als Chucky de moordlustige pop in de Child's Play-remake. Een rol die Hamill zelf nogal intimiderend vond.

En dat is ergens wel logisch: de stem van Chucky werd sinds de eerste film ingesproken door Brad Dourif, die dat voor maar liefst 7 films deed. Dat opeens veranderen vraagt om lef. Hoe zullen de fans reageren? Of in Hamills eigen woorden: "Ik voelde me geïntimideerd, wat ik niet meer had gevoeld sinds ik the Joker deed. Ik voelde dat soort intimidatie niet totdat het tot me doordrong dat ik dit echt ging doen. Ik hou van Brad. Het is een grote verantwoordelijkheid, dus ik ben nerveus om te zien hoe mensen zullen reageren, omdat het niet de Chucky is die we allemaal kennen van vroeger."

Opzettelijk prutsen
Die vernieuwde Chucky mogen we letterlijk nemen. Want naast een nieuwe stem werd er voor de Child's Play-remake ook gesleuteld aan Chucky's ontstaansgeschiedenis, of de origin story, zo je wil. En dat was meteen ook de reden voor Hamill om mee te doen, zegt hij: "Ik kreeg een brief van [regisseur] Lars Klevberg. Hij had zijn visie voor de film al uitgedacht voor ik hem gelezen had. En toen stuurden ze me het script en ik dacht dat het cruciale element verschillend was van het origineel, waar ik van hou. Chucky heeft een andere oorsprong. Dus het is niet de ziel van een seriemoordenaar, maar iemand gaat opzettelijk zijn besturingssysteem wijzigen en de veiligheidsmaatregelen uitzetten."

En zo is het ook duidelijk waarom Hamill een beetje angstig naar de fanbase kijkt. Het kan allemaal goed aflopen, maar de remake neemt wel behoorlijke risico's. En dan mag Hamill nog zó doorgewinterd zijn in het stemmen inspreken, het is toch onbekend terrein.



Hoe Hamill het ervan afbrengt, kun je vanaf 20 juni gaan beoordelen, want dan komt Child's Play in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair