Algemeen

Er zijn drie soorten 'Star Wars'-fans: welke ben jij?

Nieuw onderzoek plaatst Star Wars-fans in hokjes.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Ben jij fan van de Star Wars-films? Of misschien alleen van een bepaalde trilogie in de bekende sciencefictionreeks, gestart in 1977 door George Lucas? Een onderzoek wijst uit dat de fans in drie groepen in te delen zijn.

Het onderzoek werd verricht door Mark H. White II en hij plaatste daarna de fans in drie groepen, namelijk:

Groep 1. Prequel Skeptics
Deze prequelsceptici zetten de originele en de vervolgtrilogie ver boven de prequelfilms. De favoriete films zouden zelfs een 8/10 of hoger krijgen van deze groep.

Groep 2. Saga Lovers
De sageliefhebbers zijn dol op alles wat met de Skywalker Saga te maken heeft en geven de films een waardering van 7 / 10 of hoger. Ze zijn dol op alle films.

Groep 3. TLJ Disowners
Deze groep zit vooral vol met haters van de huidige vervolgreeks. Deze groep heeft een hekel aan The Last Jedi en komt niet verder dan een 2 / 10 voor het meest recente deel. Deze fans zijn vooral liefhebbers van de originele trilogie en werden "verscheurd door The Force Awakens".

Als je bovenstaande leest, tot welke groep behoor jij dan? Of zou jij je rekenen tot een andere groep Star Wars-fans? En denk jij dat Star Wars: The Rise of Skywalker jou nog tot een andere groep kan bewegen?40 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Geen idee wat voor fan ik ben, ben fan van star wars maar ik ben geen geek.
Ik vind de eerste trilogie super, en de prequels ook goed. The force awakens is ook een prima film, de rest vind ik matig.

MenacE

Avatar

Ik voel mij niet tussen deze groepen passen. Ik hou van de originele films. Vind de prequels niet Star Wars waardig. Op de laatste 5 minuten van Revenge of the Sith na. The Force Awakens & Rogue One vind ik weer geweldig! En The Last Jedi & Solo kut met peren.

Ik heb nog wel hoop op The Rise of Skywalker. Omdat deze door JJ wordt geregisseerd.

SeanDeNiro

Avatar

Ik hou alleen van de eerste drie delen, de rest is inferieur. Iets nieuws verzinnen is er niet meer bij, alles moet worden uitgemolken en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Net als muziek: de filmindustrie is deaud.

Goku32

Avatar

Sinds wanneer worden mensen in groepen verdeeld. Ik zit in geen enkele groep. Sommige zijn leuk andere weer niet van star wars. Ik kijk wel heel erg uit naar de game die uit komt van star wars

SplashySleet20

Avatar

Ik ben een fan van de orginele trilogie ik ben ook fan van the force awakans ik vind de last jedi een beetje matig maat wel leuk om te zien. En van de phantom menace. Dus ik ben niet echt een preqeul fan. Ik ben denk ik toch het meest fan van de seqeul trilogie maar dan kan aan mijn jongere leeftijd hangen.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Bij mij zeker groep 2. Ik vind alle films wel om 1 of andere reden leuk of op z’n minst interessant. Geldt ook voor de prequels. Een hater ben ik absoluut niet. Erg genoeg dat die alomtegenwoordig zijn in elke franchise maar bij SW is het gewoon over-the-top.

Jaws

Avatar

fan vanaf de eerste minuut, helaas heeft men de originele eerste drie nooit kunnen overtreffen of maar kunnen benaderen. met als diepte punt de phantom menace. Wat was die slecht. kijk wel uit naar het laatste deel.

tk1989

Avatar

Ik ben helemaal geen fan eerlijk gezegd... Van allen vind ik de prequels nog het beste te doen maar dat heeft meer met de nostalgie te maken (mijn eerste bioscoopbezoek was The Phantom Menace samen met mijn vader) dan met hoe goed die films zijn.

Xenolicker

Avatar

Ik ben fan van alle Star Wars-films die in 3D zijn, de 3D-Saga!

Decepticon

Avatar

Ik ben een fan van sequel trilogie en Rogue One vind ik ook leuk.
De originele trilogie en de prequels en Solo vond ik geinig om een keer te zien, maar doen mij niks en hoef ik ook niet weer te zien.

Die haters bij Star Wars zijn idd echt over the top, maar die zijn er nu bij de superheldenfilms ook, misschien wel het meest bij Marvel. Verschrikkelijk die groep mensen, ga a.u.b. andere films kijken of lees alleen je comics.

Guyon2002

Avatar

Ik vond zelf eigenlijk alle films wel leuk, sommige zijn natuurlijk wel beter dan andere en elke film heeft wel zijn eigen valkuilen (dialogen in de prequels en de kinderachtige humor in TLJ bijvoorbeeld).
Er is geen enkele Star Wars film die ik écht haat, sure er zaten belachelijk slechte scènes in TLJ en ze hebben sommige personages (vooral Hux en Phasma) gigantisch vernacheld maar ik had wel plezier tijdens die film en daar gaat het uiteindelijk om.

shellghost

Avatar

Vind de originele trilogie veruit de beste. The Force awakens samen met Rogue de beste van de nieuwe films. The last Jedi veruit de slechtste. Ook nog niet opnieuw gekeken. Ga 'm ook niet opnieuw op zetten.

omniesbonsai

Avatar

Prequels goed
Originele heel goed
Force awakens heel goed
Last jedi om te zeggen dat ik het haat nee dat niet,maar heel goed vindt ik het ook niet

Artificialis

Avatar

Mijn favorieten zijn Revenge of the Sith, The Empire Strikes Back en The Force Awakens. Waarom? Het zijn de meest duistere/dramatische films.

Mijn minst favoriete films zijn The Phantom Menace, Return of the Jedi en The Last Jedi. Het kinderachtige trio, nauwelijks serieus te nemen.

Dus ik herken mij überhaupt niet in één van deze classificaties. En ik vind de prequel trilogie als geheel interessanter dan de originele films. Welke categorie is dat precies?

Darthmar

Avatar

Ik hou niet van hokjes maar ik opgegroeid met de OT dus deze betekenen meer voor mij. En ik realiseer me ook wel dat het films zijn met fouten.
De prequels zijn niet slecht maar passen niet goed voor de OT. Er zitten tegenstrijdigheden in met de OT.
De sequels begonnen redelijk met TFA en TLJ was niet slecht maar neemt rare stappen nadat TFA dingen opzet.

Eddie Singer

Avatar

De drie trilogieën zijn haast complementair.
*De OT had een frisse cast en een sterk verhaal. De SFX waren, en zeker nu, licht hilarisch in het eerste deel, maar wel goed genoeg. Ergens vliegt zelfs een gymschoen rond. Ik geloof in TESB.
*De Prequels hadden dan weer wel schitterende SFX/CGI. TPM wist toch te verrassen. AOTC had adembenemende ruimtegevechten. ROTS...Revenche Of The Sith...dus...was duister en vulde een hoop in rondom Darth Vader.
*RO is eigenlijk een klein meesterwerkje. Solo niet gezien.
*TFA ging ergens nog wel. Net niet mager. Was wél een hele mooie springplank voor de opvolger...die helaas gigantisch gemist werd. TLJ moet dringend vergeten worden ...en straks TROS is hopelijk de 'No...there is another one.' waar Yoda aan refereert in ROTJ tegen verschijning Obi-wan. Had iemand dat linkje al gelegd?

Al die afkort-letters ook...in chocola graag.

Star Wars is 'bad guy-gevoelig'.
De derde trilogie heeft geen echte 'bad guy', een deels dubieuze cast, en een erg mager verhaal. Filmtechnisch is het hier en daar absoluut in orde. Dat dan weer wel.

My fifty credits.

GreenHornet

Avatar

Na het zien van TLJ dan was the phantom menace geen slechte film

Gigan72

Avatar

SW ep 1 t/m ep 6 .Rogue One  en Solo
Zijn echte SW films en hebben een Star Wars gevoel en sfeer

Ik haat ze niet maar.
TFA is gewoon een fucking remake van A New Hope.
TLJ is gewoon slecht.
Ik vewacht ook niets van ep 9.

The Mandalorian daar kijk ik wel na uit.


Dutchy

Avatar

Ik hoor tot geen één van deze groepen. De oude films zijn superieur omdat ze origineel zijn en CGI lachwekkend was. Toch zijn de nieuwe films niet super slecht. Je moet het wel verkopen dus moet het aangepast worden op de huidige "wan"smaak van het publiek en dat hebben ze goed gedaan. Ik vind het erg wisselend qua "starwars feel" maar het is vermakelijk. De slechtste is starwars 3. Toen anakin skywalker omgedoopt werd tot darth veter Smiley face ben ik de bios uitgelopen.

ExtraDip3000

Avatar

@Eddie Singer; 'No...there is another one.' refereert denk ik aan Leia. Wie denk 'hoop' jij ?

Moeilijk om te kiezen welke Star Wars film het beste is, ik twijfel dan toch tussen ROTS en Rogue one.

jordicraft

Avatar

nummer 2 ;) hoe slecht t ook is soms altijd 7 of hoger heeft star wars

Drogynn

Avatar

Ik behoor tot de 3e. Hoewel de prequels al een stap omlaag gingen heeft de vervolg trilogy nu al bewezen dat Star Wars nog veel erger kon dan de prequels. Naast dat het een slechte Star Wars film is is ep8 ook wederom een schande voor de film industrie. Imo.

xarkov

Avatar

Ik heb de hype nooit begrepen en ben nooit een fan geweest. De eerste twee films (IV/V) vind ik wel goed.

Eddie Singer

Avatar

@ExtraDip3000:

Yoda zei: 'No there is another...'
En niet 'There is another one...' zoals ik eerder zei. Oeps...

Het kan heel goed zijn dat Yoda daar Leia mee bedoelt.
Zou ook niet meer dan logisch zijn. Later blijkt dus in ROTJ dat Leia zijn tweelingzus is. Dus alles zou daar op wijzen.

Maar waar uit blijkt in de vervolgfilms dat zij de laatste hoop is, mocht Luke wegvallen tegen Darth Vader en de 'Emperor'?
Dat blijkt...op een hilarische en treurige zweefpartij in de ruimte na dan...uit helemaal niets. Geen verschijning van Yoda of Obi-wan aan haar om haar een pad te wijzen.
Blijft grappig dat 1 zin een eigen leven kan leiden.

Je kan er zelfs een hele film van maken. "Many Bothans died for bringing this information." - Mon Mothma in ANH. Uit die zin is Rogue One geboren.

Maar weer on topic...

Wat is Rey dan? Behalve een 'nobody'? Een uit midichlorians verwekt kind...bij...Leia? Een product van Luke, na een wild nachtje ruimtestappen?
Leia is ergens logisch, maar te voorspelbaar en te kort door de bocht. Rey of Kylo Ren/Ben Solo...
Fin is, zeg ik heel voorzichtig, denk ik, uitgesloten.

Wuh sjulle sjien...

Gigan72

Avatar

Met No there is another...'  bedoelde Yoda 100% Leia mee

En wie Rey is.
1 een Skywalker
2 een Solo
3 een Kenobi
4 een Palpatine
5 een Nobody
6 een Binks
Zusje van Kylo of dochter van Luke is te voorspelbaar.

Sunspot

Avatar

Tussenin, vind de originele trilogie goed, vooral deel 2.

En hou van de prequels, meer vanaf deel 2, vooral deel 3, nog steeds beste SW film vind ik, hoewel het beetje de magie van de originele trilogie mist, maar dan nog, gewoon beste voor mij Revenge of Tha Sith!

TLJ was te matig, onnodige dingen, maar moet zeggen dat er wel 1 goed ding uit is gekomen, namelijk Kylo Ren, kijk ook meest naar hem uit, wat wilt hij en gaat hij nu doen. Maar verder teleurstellend.

Maar ook TFA, was cool om Solo en Chew te zien weer, maar ik blijf het gewoon shit vinden dat de regisseurs niet even de trinity bij elkaar had gebracht, echt een fout wat mij betreft.

Ding met de huidige trilogie is ook dat de nieuwe karakters gewoon niet of net niet zijn. Enige is Kylo Ren nu, moet zeggen dankzij Rian Johnsson misschien wel.

Waar ik dus naar uitkijk zijn vooral Kylo Ren en Palpatine!

ExtraDip3000

Avatar

@Eddie Singer, Gigan72;
Haha, inderdaad van sommige 'zinnen' uit het Star Wars universum kan je zeker een film maken.(of trilogie)

Ik denk eigenlijk niet dat we antwoord krijgen op de vraag wie die 'other one' is in TROS. (Veels te weinig tijd voor)

Het zou best wel eens kunnen dat Rey een nobody is MAAR JJ heeft toegegeven dat hij de regie van deel 9 anders heeft aangepakt dan deel 7. Dus wie weet tovert hij nog wel iets uit zijn mysterie box.

Rafael11

Avatar

Ben alleen een Chewbacca-fanSmiley face

centr1no

Avatar

O leuk hokjes.Ik zal wel in de 3e horen dan.
Niet dat de originele trilogie zo perfect was. Daar zit ook een hoop jeugdsentiment bij. En de prequels hebben ook zo hun twijfelachtigheden. Daar was ook genoeg kritiek over toen die uitkwamen.
Maar als je naar een 2e deel in een Star Wars trilogie gaat kijken en het aantal moment dat je het idee hebt dat de filmmaker jou als kijker en het verhaal niet serieus neemt stapelen zich op, dan is het kwaad geschied.

Ang3l

Avatar

Groep 1.

Rickb

Avatar

4,5,6,7 en 3.5(rogue one)

PatrickP12

Avatar

Ik hou van SW 1 tm 7 en zelfs Rogue One vond ik super. Al vanaf het eerste uur fan. Maar TLJ heeft mij gebroken tot groot verdriet. De manier waarop Luke Skywalker is neergezet door Rian Johnson heeft mijn hart gebroken. Ik wil Starwars niet haten ik wil ervan houden het is al jaren mijn vriend in het leven. Al mijn hoop is gevestigd op Ep 9. Ik wil weer bij starwars lovers horen. Ik weet het zijn kinderfilms en je moet niet overal op een volwassen manier naar kijken. Ik heb al wat afstand genomen van de haters en ga met een klein beetje hoop naar de bioscoop eind dit jaar.

Sunspot

Avatar

^

Inderdaad een teleurstelling, hoe Luke is neergezet, dacht echt, wtf, serieus??

Basement

Avatar

Mijn volgorde van best tot slechtst:

The Empire Strikes Back
The Force Awakens
The Return of the Jedi
A New Hope
Rogue One
The Phantom Menace
Revenge of the Sith
Solo
Attack of the Clones
The Last Jedi

Welke groep hoor ik nu?

Jan Foksma

Avatar

Ik behoor sowieso tot groep 3, Ik vond de oudere Star Wars delen het mooist om naar te kijken omdat, tegenwoordig de films meer  gebaseerd worden voor lagere leeftijden en omdat er ook al nieuwe verhaallijnen met nieuwe personages begonnen zijn en je er ook hellemaal niets meer van terug komt te zien van bijzondere momenten  uit oudere Star Wars films/delen.

Parisan

Avatar

Ik zit beslist in groep 2. Ik ben opgegroeid met de OT (destijds op Betamax opgenomen van tv en grijsgedraaid). Ik was niet echt onder de indruk van de prequels, maar haat ze ook weer niet. Ik vond TFA wel aardig, maar TLJ is juist mijn favoriet.

Nick Spiecker

Avatar

Grappig onderzoek. Dacht zelf dat het er 2 waren. Mij groep 3

NieuwsFilm

meest populair