J.J. Abrams (Star Wars) sluit exclusieve megadeal met WarnerMedia voor 500 miljoen (!)

Apple vist daardoor achter het net.

De onderhandelingen tussen filmmaker J.J. Abrams (Star Wars: The Rise of Skywalker, Star Trek) en WarnerMedia zijn bijna afgerond. Dat meldt The New York Times. Abrams zou op het punt staan om een exclusieve deal van 500 miljoen te ondertekenen. Apple vist hierdoor achter het net.

J.J. Abrams en zijn vrouw gaan aan de slag voor WarnerMedia. Het bedrijf achter onder meer Warner Bros. en HBO wil binnenkort een eigen streamingdienst lanceren en daarom Abrams nu via zijn productiebedrijf Bad Robot inhuren om exclusieve content voor dat platform te gaan maken. Onlangs bleek al dat Abrams erg gewild is onder de streamingdiensten. Er zou zelfs een heuse biedingsoorlog gaande zijn geweest, waarbij Apple, Disney, Netflix en Universal nu aan het kortste eind trekken.

Exclusieve megadeal
WarnerMedia zou Abrams voor enkele jaren willen vastleggen. Er schijnt zo'n 500 miljoen dollar met de doel gemoeid te zijn. In ruil daarvoor krijgt WarnerMedia het recht om de content die Abrams met Bad Robot produceert als eerste te bekijken. De deal omvat zowel films, televisieprogramma's, videogames, consumentenproducten, muziek als digitale content. Deze aankoop bevestigt één ding: er komt een serieuze streamingdienst-oorlog aan en het is nog maar de vraag of wij als consument daar beter van gaan worden.

NieuwsFilm

meest populair