Celebrity

Russell Crowe onthult waarom hij rollen in 'Lord of the Rings' en 'X-Men' afsloeg

De acteur volgde zijn intuïtie...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Rik Timmer om 09:00 in Celebrity
Iedereen kan een blik werpen op zijn of haar verleden en tot de conclusie komen dat ze een bepaalde zet anders hadden moeten maken. Een keuze die beter uitgepakt zou kunnen zijn dan het huidige eindresultaat. Voor acteurs geldt continue hetzelfde, al trekken sommigen van hen het niet zo aan. Russell Crowe is er bijvoorbeeld één die een aantal opvallende rollen heeft afgeslagen in superhelden- en fantasiefilms. De 55-jarige Nieuw-Zeelander sprak erover met Howard Stern.

De radiopersoonlijkheid wilde graag weten waarom Crowe de rol van Aragorn in Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring aan zich voorbij liet gaan. Zijn antwoord? "Ik dacht niet dat [regisseur] Peter Jackson mij eigenlijk in de film wilde hebben. Want ik denk dat hij gedwongen was om met mij te praten. Er was toentertijd een moment dat iedereen mij overal in wilde hebben."

Stapper
Crowe vertelde over Jackson: "Hij komt ook uit Nieuw-Zeeland, weet je? Dus ik kon het aan zijn stem horen. Ik praatte met hem aan de telefoon en dacht: 'Volgens mij weet hij niet eens waar ik aan gewerkt heb.' Mijn intuïtie vertelde me dat hij iemand anders in gedachten had. En dat bleek Viggo [Mortensen] te zijn. En hij zou in staat moeten zijn om de acteurs aan te nemen die hij wil."

Veelvraat
Een andere rol die op Crowe's pad verscheen was die van Logan / Wolverine in X-Men. Hoewel de acteur niet vertelde waarom hij die kans liet mislopen, gaf hij wel toe: "Als ik die film had gedaan, dan zou ik het niet hebben kunnen voortzetten met de elegantie en de directie die Hugh [Jackman] het gaf."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Mooi, zo zie je maar weer hoe mis of bad casting hele films kan vernukken.

chefry1983

Avatar

We zullen er nooit achter komen hoe de films zouden zijn geworden als hij de rollen wel had geaccepteerd

Moviemagic

Avatar

^ Klopt. Het zou misschien anders zijn geweest maar de huidige (Viggo en Jack) hebben het prima ingevuld. Ik denk dat hij het niet beter had gedaan. Voor mijn smaak hebben de andere twee een iets betere komische toon die af en toe nodig is.

Leon81

Avatar

Heerlijk als acteurs er gewoon eerlijk over zijn!

hQuinn

Avatar

Kijk, zo kan het ook!

nieuwslaatste nieuws

meest populair