Algemeen

J.J. Abrams wordt straks de Kevin Feige van het DC-filmuniversum

Een architect die de ontwikkeling van alle nieuwe projecten moet overzien.

door Jim Pedd om 05:00 in Algemeen
Regisseur J.J. Abrams is op dit moment in onderhandelingen met Warner Bros. om een exclusieve deal te sluiten. Zijn studio, Bad Robot, zou exclusief nieuwe projecten ontwikkelen voor de studio, iets wat Abrams samen met zijn echtgenote Katie McGrath doet op dit moment.

Momenteel onderhandelen Warner en Abrams over het bedrag dat hiervoor nodig is. Onlangs hoorden we het uiterst hoge bedrag van 500 miljoen dollar voorbij komen. Nu horen we dat Abrams mogelijk de leiding krijgt over het DC-universum. Dan zou hij net zo'n rol krijgen als Kevin Feige binnen Marvel Studios heeft.

Franchise overzien
De bedoeling zou dan zijn dat Abrams alle DC-films gaat produceren en de leiding krijgt zoals Feige dat heeft binnen Marvel Studios. Op die manier is er dan een duidelijkere lijn te vinden in de vele superheldenfilms die Warner Bros. momenteel maakt onder het DC-label. Maar duidelijk is dat Abrams dan ook de regisseurs en schrijvers heel veel plaats moet bieden.

Een paar weken geleden vertelde Warner-baas Toby Emmerich namelijk nog dat het de bedoeling is dat het DCEU niet gedreven wordt door het concept en idee van een gedeeld universum, maar door de creatieve geesten achter de films. Abrams zou hier dan een leidende positie in moeten krijgen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmziener

Avatar

Ik dacht dat ze allemaal losstaande films gingen maken, maar nu huren ze iemand in om een gedeeld universum te overzien?

Rich Art

Avatar

@Filmziener: Nee, dat staat er niet. Iemand krijgt de leiding om er meer sturing aan te geven. En dat te koppelen wat er op fatsoenlijke wijze gekoppeld kan worden.

GreenHornet

Avatar

goede mensen zijn schaars

Sunspot

Avatar

Klinnkt goed, is wel nodig.

Hoef niet alleen maar losse, rommelige films te zien, wil gewoon een strak DCEU

Jaws

Avatar

top zou dit zijn. Spielberg daar nog een rol in geven en DC word top.

Artificialis

Avatar

Sinds wanneer wordt J.J. Abrams beschouwd als de wederkomst van Christus? Wat een overschatting van de capaciteiten van deze man.

Sunspot

Avatar

^

Zie hem ook niet zo, maar heb wel vertrouwen dat hij het DCEU richting kan geven, meer vertrouwen, want is nu echt waardeloos dat DCEU

nieuwslaatste nieuws

meest populair