Algemeen

Steven Seagal was de oorspronkelijke favoriet om Batman te spelen

Het klinkt allicht als een grap, maar volgens een van de scenaristen is het een feit.

door Steven van der Vegt om 07:43 in Algemeen
Als iemand tegenwoordig zou zeggen dat Steven Seagal overwogen werd om Batman te vertolken, dan zou diegene voornamelijk de lachers op zijn hand krijgen. Het is moeilijk om je tegenwoordig voor te stellen dat de aikidomeester die ging acteren ooit aanspraak maakte op écht serieuze rollen. Maar dit blijkt wel het geval te zijn geweest, nog voordat de man zich uiteindelijk vestigde als actieacteur voor de dvd's in de grabbelbak.

In 1988 was Seagal voor het eerst als acteur te bewonderen in de film Above The Law. Hij maakte zoveel indruk op de producenten van Warner Bros. dat hij een tijdje bovenaan het verlanglijstje stond voor de nieuwe Batman-film, die destijds door Tim Burton geregisseerd zou worden. Uiteindelijk zou de rol naar Michael Keaton gaan, maar de acteur die toen bekend stond om zijn eerder komische rollen, viel bij de fans ook niet direct in de smaak.

Batman vs. Bruce Wayne
Het nieuws komt naar buiten via Sam Hamm, een van de scenaristen van Batman. "Seagal was iemand die werd voorgesteld door de producenten. Hij kwam net kijken in de filmwereld en iedereen vond hem stoer, hij zou wel Batman kunnen zijn. Echter moet je juist een acteur kiezen die Bruce Wayne kan laten werken, want in het pak heb je toch de helft van de tijd een stuntman", laat de scenarist weten.

Hadden jullie wel graag Seagal als Batman gezien? En welke acteur uit de vorige Batman-films had hij dan moeten vervangen? Laat het hieronder weten!

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Gisteren op Youtube het stukje waarin Keaton tegen de Joker zegt “you wanna get nuts, lets get nuts”
Deze film is klassiek en perfect in zijn hele vorm.
Seagal had dit verneukt tot op het bot.

bullshark

Avatar

Er circuleren bij de meeste producties heelwat namen van acteurs die ofwel niet gekozen worden(Seagal hier) of voor een rol bedanken(Redford als Matt Hooper in Jaws)

Sparrow_LW

Avatar

seagal... als Batman... haha, nee, dank je.... Above the Law was een goede film en Under Seige vond ik toen ook goed, maar verder heeft seagal toch eigenlijk veel prut afgeleverd.... heel veel prut.... Misschien dat ze hem nog even kunnen laten opdraven voor een Expendables film....

ExtraDip3000

Avatar

Steven Seagal Universe !!!! Make It happen!

Wilskracht

Avatar

Ik hoopte dat het zou gaan tussen Robert Pattinson en Steven Seagal

Goku32

Avatar

Hahahah dan werd batman neer gezet als een comedy guy man.

Gigan72

Avatar

Hahahaha...... beste grap van de week.

i'm Batman but i am also a cook on a battleship.

NieuwsFilm

meest populair