Steven Seagal was de oorspronkelijke favoriet om Batman te spelen

Steven Seagal was de oorspronkelijke favoriet om Batman te spelen

Het klinkt allicht als een grap, maar volgens een van de scenaristen is het een feit.

Als iemand tegenwoordig zou zeggen dat Steven Seagal overwogen werd om Batman te vertolken, dan zou diegene voornamelijk de lachers op zijn hand krijgen. Het is moeilijk om je tegenwoordig voor te stellen dat de aikidomeester die ging acteren ooit aanspraak maakte op écht serieuze rollen. Maar dit blijkt wel het geval te zijn geweest, nog voordat de man zich uiteindelijk vestigde als actieacteur voor de dvd's in de grabbelbak.

In 1988 was Seagal voor het eerst als acteur te bewonderen in de film Above The Law. Hij maakte zoveel indruk op de producenten van Warner Bros. dat hij een tijdje bovenaan het verlanglijstje stond voor de nieuwe Batman-film, die destijds door Tim Burton geregisseerd zou worden. Uiteindelijk zou de rol naar Michael Keaton gaan, maar de acteur die toen bekend stond om zijn eerder komische rollen, viel bij de fans ook niet direct in de smaak.

Batman vs. Bruce Wayne
Het nieuws komt naar buiten via Sam Hamm, een van de scenaristen van Batman. "Seagal was iemand die werd voorgesteld door de producenten. Hij kwam net kijken in de filmwereld en iedereen vond hem stoer, hij zou wel Batman kunnen zijn. Echter moet je juist een acteur kiezen die Bruce Wayne kan laten werken, want in het pak heb je toch de helft van de tijd een stuntman", laat de scenarist weten.

Hadden jullie wel graag Seagal als Batman gezien? En welke acteur uit de vorige Batman-films had hij dan moeten vervangen? Laat het hieronder weten!

NieuwsFilm

meest populair