Algemeen

Komt Doctor Doom naar het Marvel Cinematic Universe?

Marvel Studios lijkt interesse te hebben in een bestaand project.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Al langere tijd werkt Noah Hawley, de man achter de FX-serie Fargo en de X-Men serie Legion, aan een film over de Fantastic Four-slechterik Doctor Doom. Dat project leek een stille dood te sterven nadat Disney eerder dit jaar Fox definitief inlijfde.

In gesprek met The Hollywood Reporter laat Hawley doorschemeren dat Marvel Studios geïnteresseerd is in zijn verhaal. Daarmee zou Doctor Doom zomaar het eerste grote nieuwe Fox/Marvel-personage kunnen zijn dat zijn intreden doet in het Marvel Cinematic Universe. Als eerste liet hij weten dat hij met Kevin Feige over het MCU heeft gesproken:


"Ik heb onlangs bij Kevin Feige, president van [Marvel Studios], gezeten en ik zei dat ik mezelf graag zie als een soort van R&D-afdeling van Marvel. Ik weet dat dit genre geweldige dingen kan doen, iets dat het Marvel Cinematic Universe] nu bewijst. Ik vraag me af wat we er nog meer mee kunnen doen? Kunnen we het surrealistisch maken? Kunnen we er een musical van maken? Dit niet grappig bedoeld, maar de vele technieken zijn er om je een subjectieve ervaring van deze personages mee te geven."

Doctor Doom
Vervolgens liet de filmmaker weten dat hij ook heeft gesproken over zijn Doctor Doom-project dat hij in 2017 aankondigde tijdens Comic-Con in San Diego. "Ik heb een script geschreven over Doctor Doom, een antiheldenverhaal dat ik echt leuk vind, en we praten er nog steeds over om deze te maken," aldus Hawley.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Na hoe hij is gebracht in die eerdere Fantastic bagger films zou je het niet zeggen maar dit is 1 van de beste comic book villians en eigenlijk geschikt om de opvolger van Thanos te worden als een Avengers badguy(net als bijv Apocalypse nu ze hem hebben)

Zou fijn zijn als hij een keer als een memorabele badguy in een film te zien zal zijn.

Rafael11

Avatar

Idd, hij zou de volgende 'big bad' villain kunnen zijn. Hoop dat ze hem dan echt goed neerzetten dan, in plaats van een mannetje met metalen helm die nooit echt heel dreigend was. Vooral in die van 2015 vond ik hem belachelijk slecht.

Goku32

Avatar

Als doom goed word uit gewerkt, dan is het zeker een ultieme villian in het Marvel universum

Chrischzz

Avatar

Van mij mag het. Even af van het intergalactische schouwspel.
Er komt al zoveel aan, met de Eternals en GotG3.

Even een goede slechterik die geen wereld wil veroveren of stuk maken.

Al heeft Doom denk best wel interesse in de stones..

Ang3l

Avatar

Ik heb t altijd een verschrikkelijk saaie dodo gevonden, maar kende FF (en dus Doom) vooral van de tekenfilms en films. Qua comics volgde ik alleen X-Men en daar kwam ie amper in voor. Ga dan ook maar ff op de verhalen van Frietje en zo af dat dit echt wel meer diepgang heeft dan dat.

Kakascii

Avatar

DR doom yes yes !!!

Als hij gewoon goed uitgewerkt word!

Tuurlijk is hij de ultieme villian zelfs darth vader heeft veel inspiratie van hem.... en hij word gezien als 1 van gekste hahaha

Maar met dr doom kan je zoveel kanten op..... basically hij is tony stark en dr strange in 1 :P master of technology en magic...

Sunspot

Avatar

En alsjeblieft gewoon zoals in de Comics/games, zo vet is die gast.

Rutherford

Avatar

Het zou verfrissend zijn om in feite een film te krijgen over een schurk (binnen het MCU).

Master Of Films

Avatar

Rutherford "Het zou verfrissend zijn om in feite een film te krijgen over een schurk (binnen het MCU)."
Dan zou ik je gaan aanraden om Avengers: Infinity War eens te gaan bekijken. Ondanks de misleidende titel Avengers gaat de film over schurk Thanos. De tweede shurk die wint van The Avengers.

Colruiter

Avatar

Doom is een schitterende villain in de comics... maar Dark Phoenix was ook schitterend in de comics... en Apocalypse was in de comics ook een schitterende villain met motivaties die zoveel verder gaan dan gewoon 'mijn naam is Apocalypse en ik ben een slechterik'... Enkel bij Thanos zijn filmmakers erin geslaagd een degelijke baddie neer te zetten en dan nog enkel in Infinty War, alle andere hebben ze tot nog toe verkloot, en dat is gewoon omdat ze bang zijn om ze te machtig te maken, dreigend mag maar te machtig niet.

Gigan72

Avatar

Waarom niet een Dr Doom film.
Een film die het verhaal vertel van uit zijn oog punt.
Zo iets als Venom maar dan wel beter.

Sunspot

Avatar

^

Hoop het, karakter en achtergrond leent zich er ook dik voor.

Latvaria en zo, hoe dat harnas is gekomen, later magie leert gebruiken.

En inderdaad, veel beter dan gedaan bij bijvoorbeeld Dr. Strange, was veel te snel gedaan vond ik.

Maar zeker, introduceer hem straks en dan daarna een goeie solofilm, met lange speelduur, kan makkelijk.

Sunspot

Avatar

@Colruiter

Behalve dan Iron Man, vond ik juist veel te krachtig.

kokosnoot

Avatar

Victor von doom zou geweldig kunnen zijn, mits goed gecast en geschreven. Hij is de tegenpool van Reed Richards (ff leider). Van mij mag hij wel meesterlijk geniaal zijn en een beetje dark. Gewoon zo als in de oorspronkelijke comics. Doen! En ik wil hem echt met de looks van zijn oude comic pantsermasker.

Enteryournamehere

Avatar

Ik hoop het wel maar dan moet ewel een goed verhaal bij zitten

nieuwslaatste nieuws

meest populair