Video

Benedict Cumberbatch en Nicholas Hoult vechten vete tussen Edison en Tesla uit in trailer voor 'The Current War'

Na twee jaar vertraging gaat het licht weer branden.

door Corneel Vanfleteren om 12:08 in Video
De geschiedenisboeken leren ons dat Thomas Edison de uitvinder van de gloeilamp is, maar wat nu de juiste manier is om stroom te verdelen, is minder eenvoudig op te lossen. De trailer voor The Current War toont het ons. Zowel Edison als rivaal Nikola Tesla hebben een idee.

Benedict Cumberbatch vertolkt Thomas Edison, die voorstander is van het gebruik van gelijkstroom. Tesla, een rol van Nicholas Hoult, opteert dan weer voor wisselstroom, en wordt gesteund door George Westinghouse (Michael Shannon). Wie bedenkt het perfecte plan, wie laat de vonken knetteren en wie wordt de winnaar van deze wedstrijd?Veranderde montage
Dat we nu een trailer voor deze film zien, is op z'n zachtst gezegd laat te noemen. The Current War had eigenlijk al eind november 2017 uit moeten komen, maar aangezien de film geproduceerd werd door Harvey Weinstein die in opspraak kwam, liep alles vertraging op. Regisseur Alfonso Gomez-Rejon kon de montage van zijn film nu volledig zelf bepalen, nu Weinstein niet meer over zijn schouder meekeek. Hij maakte van de situatie gebruik om de film volledig opnieuw te monteren. De huidige versie van The Current War is heel anders dan de versie die het publiek op verschillende filmfestivals twee jaar geleden zag. Er is dus licht aan het einde van de tunnel.

Het is te hopen dat de film nog te redden was met deze nieuwe montage, want het festivalpubliek vond het een bijzonder slechte film in 2017. Naast de drie eerder genoemde heren spelen ook Tom Holland en Katherine Waterston mee. The Current War verlicht de bioscoopschermen op zeer uiteenlopende data in de rest van de wereld, maar heeft nog geen plekje gekregen op de Nederlandse kalender.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Oh dus dit was niet de trailerBenedict Cumberbatch vertolkt Thomas Edison, die voorstander is van het gebruik van gelijkstroom. Tesla, een rol van Nicholas Hoult, opteert dan weer voor wisselstroom, en wordt gesteund door George Westinghouse (Michael Shannon).
Ik vind dat je hier wel spoilers mag gaan weggeven Smiley face
De winnaar is.....Tesla Smiley face

SplashySleet20

Avatar

Van welke studio is deze film überhaupt.

GreenHornet

Avatar

dat een montage compleet de film kan veranderen.

omniesbonsai

Avatar

Waarschijnlijk een propaganda film voor edison

Tesla was het genie niet edison
Als Tesla's uitvinding(en)groen licht zouden krijgen
Dan hadden we nu vrije energie
Negatieve krachten kozen voor edison
En nog steeds dealen we met een verbrandingsmotor
Als je erover nadenkt eigenlijk nog steeds paard en wagen
Met opzet om de bevolking te controleren

StroomTotaal

Avatar

Naar veluidt heeft AC/DC de sountrack gemaakt.

Sunspot

Avatar

Interessant, ken het verhaal wel, wil het zeker als film zien.

Rutherford

Avatar

Stroomtotaal, geweldige opmerking.

nieuwslaatste nieuws

meest populair