Keiharde strijd: Disney+ kaapt belangrijke man weg bij Netflix

Keiharde strijd: Disney+ kaapt belangrijke man weg bij Netflix

De concurrentiestrijd is hard. Keihard.

De afgelopen jaren heeft Netflix heel wat producenten, filmmakers enzovoorts weggekaapt bij andere studio's. Maar nu is het omgekeerde aan de hand. Netflix is een van zijn prominente managers kwijtgeraakt aan een van de nieuwste en grootste rivalen.

Deadline stelt dat Disney Plus hard aan de weg timmert en ook hard de concurrentiestrijd aangaat. Matt Brodlie is nu weggekaapt bij Netflix. Brodlie was lange tijd de Director Original Film bij Netflix en wordt gezien als een van de sleutelfiguren die achter de groei van de streamingdienst zit.

Nieuwe positie
Brodlie krijgt nu een heel andere plek binnen Disney Plus. Hij is nu de Senior Vice President of International Content Development gemaakt. Het is de bedoeling dat hij internationale content gaat maken en mag besluiten welke zaken buiten Noord-Amerika aangekocht worden. Brodlie laat in een statement weten dat hij uitkijkt naar de samenwerking bij Disney en blij is om zich bij de streamingdienst te voegen.

De bedoeling is dat Disney Plus vanaf 12 november beschikbaar is in de Verenigde Staten. Daarna zal de streamingdienst ook in andere markten uitgerold worden. De achterliggende gedachte is dat materiaal van Disney, Disney Animation, Pixar, Marvel Studios en Lucasfilm erop te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair