Algemeen

Keiharde strijd: Disney+ kaapt belangrijke man weg bij Netflix

De concurrentiestrijd is hard. Keihard.

door Jim Pedd om 08:49 in Algemeen
De afgelopen jaren heeft Netflix heel wat producenten, filmmakers enzovoorts weggekaapt bij andere studio's. Maar nu is het omgekeerde aan de hand. Netflix is een van zijn prominente managers kwijtgeraakt aan een van de nieuwste en grootste rivalen.

Deadline stelt dat Disney Plus hard aan de weg timmert en ook hard de concurrentiestrijd aangaat. Matt Brodlie is nu weggekaapt bij Netflix. Brodlie was lange tijd de Director Original Film bij Netflix en wordt gezien als een van de sleutelfiguren die achter de groei van de streamingdienst zit.

Nieuwe positie
Brodlie krijgt nu een heel andere plek binnen Disney Plus. Hij is nu de Senior Vice President of International Content Development gemaakt. Het is de bedoeling dat hij internationale content gaat maken en mag besluiten welke zaken buiten Noord-Amerika aangekocht worden. Brodlie laat in een statement weten dat hij uitkijkt naar de samenwerking bij Disney en blij is om zich bij de streamingdienst te voegen.

De bedoeling is dat Disney Plus vanaf 12 november beschikbaar is in de Verenigde Staten. Daarna zal de streamingdienst ook in andere markten uitgerold worden. De achterliggende gedachte is dat materiaal van Disney, Disney Animation, Pixar, Marvel Studios en Lucasfilm erop te zien zal zijn.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

War of the Content Creators

meanrat

Avatar

En de consument kijkt het met lede ogen aan, loopt weg naar zolder en zet de downloads maar weer aan.

GreenHornet

Avatar

Disney gaat veel last krijgen van illegaal downloaden.

ExtraDip3000

Avatar

Kom maar op met Disney+ , voor mij 6 euro per maand. unlimited content hoppa!

Moviemagic

Avatar

Senior Vice President of International Content Development


Hebben ze al een 'junior Vice President of International Content Development'? Hij is de 'Vice president' en dus wie is de eerste?

Lekker al die titels. Staat goed op je CV.

aspers

Avatar

@GreenHornet, de enige die last gaat krijgen is Netflix!

Denk dat Disney+ een hele mooie prijs/kwaliteit verhouding heeft die je als consument maar moeilijk kunt weerstaan.

Netflix daarentegen gaat veel content verliezen en moet het steeds meer gaan hebben van hun 'originals'. En laat die nu toevallig niet de sterkste kant van Netflix zijn! En dan kijk ik nog niet eens naar de prijsverhogingen die ze doorvoeren.

Gremlin06

Avatar

Ik wacht al op de documentaires over deze (streaming)oorlog

Goku32

Avatar

Aspers het zal allemaal wel meevallen, wat er met nedflix gaat gebeuren

eltorro

Avatar

@aspers: Behalve dat Netflix veel meer content aanbied dan Disney+ moet Disney+ wel zo goedkoop zijn om klanten binnen te lokken. Ze zullen in het begin waarschijnlijk nog veel verlies gaan maken en tegen de tijd dat ze veel klanten hebben zullen hun prijzen ook stijgen. Zowel Netflix als Disney+ gaan last hebben van de concurrentie en illegaal downloaden. Het is niet zo dat de consument geen Disney content zal downloaden.

Hyenas

Avatar

Dus de man die verantwoordelijk was voor de rampzalige content van Netflix huren ze nu in voor Disney? Ik had juist hoop in Disney omdat ik vertrouwen heb in hun original content aangezien de goede original titels van Netflix op 1 hand te tellen zijn.

Frietgezicht

Avatar

@ Greenhornet, idd wat Aspers zegt.
En als het maar gebruiksvriendelijk is.
Netflix is toch makkelijk doorheen te bladeren (genres) , een eigen lijst, en verder kijken waar je gebleven bent.
Als Disney ook zo’n servive heeft(wat ik aanneem) is het makkelijker dan downloads.

Als ik nu Horny Girl from Mars of Shake that Pussy wil kijken moet ik verschillende usb sticks proberen om te kijken wat op welke staat.

kokosnoot

Avatar

Ik vind Disney, heb ik al vaker gezegd bijna een monopolie hebben. Ze hebben echt Te veel gewicht. Maar ook hun prijzen zijn over een tijdje omhoog. Daarom is bv als Netflix zou instorten dat een ramp zijn voor de disney stream abonnees. Want zonder concurrentie zegt Disney...ff de prijs heel veel omhoog. Netflix zal zeker flinke problemen krijgen. WB had samen met Netflix wat moeten opzetten, was voor beide beter geweest, samen tegen Disney.

NieuwsFilm

meest populair