Prinses Diana speelde bijna naast Kevin Costner in 'The Bodyguard 2'

Prinses Diana speelde bijna naast Kevin Costner in 'The Bodyguard 2'

Er was bijna een vervolg gemaakt op één van de slechtste films uit 1992.

Eind 1992 leerde de wereld kennis maken met de romantische thriller The Bodyguard van filmmaker Mick Jackson. In de hoofdrollen zagen we twee zeer bekende mensen: Kevin Costner en Whitney Houston. Het acteerdebuut van de zanges was een bijzonder voorval. Er werd namelijk een hoop geld opgebracht, maar positieve reacties? Nee, dat niet. The Bodyguard was zelfs genomineerd voor slechtste film, slechtste acteur en slechtste actrice. Desondanks waren er gesprekken over een vervolg. Dat heeft Costner al vaker gezegd. Maar wie zou Houston's plek overnemen?

Tijdens het programma Couch Surfing van PeopleTV ging de 64-jarige Amerikaan daar dieper op in. Als we zijn verhaal geloven zou het om niemand minder dan Diana Spencer gaan, de inmiddels overleden Prinses van Wales. De eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles - en de moeder van prinsen William en Harry - had interesse getoond om in een eventuele The Bodyguard 2 te spelen. Volgens Costner was het bijna werkelijkheid geworden door Sarah Ferguson, de oud-Hertogin van York.

Prinses
Costner legt uit: "Sarah was zeer belangrijk. Ik heb haar altijd gerespecteerd omdat zij dé persoon was die de gesprekken tussen mij en Diana mogelijk maakte. Zij had dat geregeld. En ze zei nooit: 'Nou, hoe zit het met mij? Ik ben ook een prinses.' Ze was een groot voorstander van het idee."

Het was de bedoeling dat Costner zou terugkeren als Frank Farmer en Diana's personage ging beschermen tegen de paparazzi en stalkers. Later zou hun relatie in iets romantisch bloeien. Prinses Diana zag dat wel zitten, maar maakte zich zorgen om een aantal zaken.

Nerveus
"Ik herinner me dat ze ontzettend lief was aan de telefoon," gaat Costner verder. "En ze vroeg me: 'Zullen we een kus-scène hebben?' Ze vroeg het op een zeer respectvolle manier. Ze was nerveus omdat haar leven behoorlijk gebonden was. En ik antwoordde: 'Ja, daar zal wel een klein beetje van in voorkomen. Maar dat kunnen we ook goed maken."

Volgens de Oscarwinnende regisseur achter Dances with Wolves was het script één dag voor de dood van Diana afgerond. Op 31 augustus 1997 kwam ze te overlijden na een auto-ongeluk in Parijs.



NieuwsFilm

meest populair