Lichtzwaardgevecht in 'Star Wars: The Rise of Skywalker' is het meest epische ooit

Lichtzwaardgevecht in 'Star Wars: The Rise of Skywalker' is het meest epische ooit

En wat leren we over de ouders van Rey?

Het duel dat in Star Wars: The Rise of Skywalker plaatsvindt tussen Rey (Daisy Ridley) en Kylo Ren (Adam Driver) moet ontzettend episch worden. Dat is althans de belofte van actrice Daisy Ridley, die er daarnaast nog een deed.

Als we Star Wars: The Rise of Skywalker straks in de bioscoop kunnen zien, rondt de film de Skywalker-saga af. Opmerkelijk genoeg is daarin nog een rol weggelegd voor de oude vijand Sheev Palpatine, die dood leek te zijn. Maar dat niet alleen: ook is er nog een strijd tussen Rey en Kylo die beslecht moet worden en weten we nog altijd niet wie de ouders van Rey zijn. Er komen echter antwoorden.

Episch gevecht
Elke film in de Star Wars-franchise eindigt met een lichtzwaardduel. Dat zal nu niet anders zijn, maar volgens Daisy Ridley krijgen we een heel ander gevecht. Zo vloog er tijdens de opnames overal water rond en is het gevecht ook dynamischer nu de cast over andere lichtzwaarden om mee te vechten beschikt.

"We hebben een geweldig gevecht, echt geweldig," aldus Ridley. "Ik was heel blij dat op de foto's van Vanity Fair iets ervan weggegeven werd. Het is een geweldig gevecht. Ik ben een veel betere vechter geworden, en ze hebben de lichtzwaarden lichter gemaakt, waardoor we lichter kunnen vechten en de zwaarden niet zo zwaar zijn."

Ouders worden onthuld
Verder vertelde Ridley nog dat de ouders van haar personage onthuld zullen worden. Of dat zo weinig indrukwekkend is als eerder, is maar de vraag. "Volgens J.J. wordt de vraag sowieso wel beantwoord. Dus aan het einde van de film weet je precies wat er aan de hand is."

NieuwsFilm

meest populair