Minder Netflix-films na floppen 'Triple Frontier'?

De thriller kostte Netflix bijzonder veel geld.

Netflix lijkt in de nabije toekomst wat zuiniger om te gaan met productiebudgetten. De streamingdienst zou volgens een nieuw bericht strenger toezien op de productiekosten van films. Triple Frontier zou de aanleiding zijn.

Volgens The Information spendeerde Netflix maar liefst 115 miljoen dollar aan J.C. Chandors thriller met acteurs als Ben Affleck, Oscar Isaac en Charlie Hunnam. De film zou midden april door zo'n 52 miljoen huishoudens bekeken zijn, maar wordt door Netflix vanuit financieel perspectief toch als een teleurstelling gezien.

Beoordeling op potentieel aantal kijkers
The Information meldt dat Netflix CCO Ted Sarandos tijdens een bijeenkomst heeft aangekondigd dat Netflix Original-films vooraf meer worden beoordeeld op het potentieel aantal kijkers dat ze zouden kunnen trekken, en minder op basis van de gewenste aanzien dat Netflix wilt opbouwen in de filmindustrie. Hierbij zou goed worden gekeken naar de kosten van de producties.

Overigens komt Netflix' duurste film tot op heden later dit jaar uit. Martin Scorseses maffiafilm The Irishman zou een productiebudget van maar liefst 200 miljoen dollar hebben.



NieuwsFilm

meest populair