Tom Holland: 'Natuurlijk kan Spider-Man uit de kast komen'

Tom Holland: 'Natuurlijk kan Spider-Man uit de kast komen'

Holland staat open voor een homoseksuele Spider-Man.

Tom Holland zou er geen problemen mee hebben als Marvel-held Spider-Man uit de kast zou komen. Dat vertelt de Britse acteur in een interview met The Sunday Times. Volgens Holland is de seksualiteit van zijn personage niet in het cement gegoten.

Kevin Feige, de grote man achter het Marvel Cinematic Universe, beloofde eerder al dat de films steeds inclusiever zullen worden. Zo bereidt Marvel de introductie van de eerste openlijk homoseksuele superheld(in) voor. Tom Holland (23) staat in ieder geval open voor een homoseksuele Peter Parker. "Natuurlijk", antwoordt hij namelijk als hij een theoretische vraag over Parkers seksualiteit voorgeschoteld krijgt.

Geen belofte
Hoewel Holland dus enthousiast is over het idee, heeft hij dergelijke ontwikkelingen niet zelf in handen. "Ik kan dus eigenlijk niets zinnigs zeggen over de toekomst van mijn personage", legt hij uit. Toch is ook hij op de hoogte van de toekomstambities van zijn werkgever. "Er zijn meer mensen op de wereld dan enkel heteroseksuele, blanke mannen", zegt Holland. "De komende jaren zullen er dan ook veel meer verschillende mensen worden gepresenteerd in de films".

NieuwsFilm

meest populair