Algemeen

Vet! Britt Dekker komt met paardenpraat-film 'Whitestar'

Van Echte meisjes in de jungle naar paardenfilm.

door Bram de Groot om 10:10 in Algemeen
Nederlands celeb Britt Dekker komt dit najaar met een eigen bioscoopfilm, namelijk de "paardenpraat-film" Whitestar. Just Film Distribution en 2CFILM hebben dit vandaag bekend gemaakt. In de film maakt 26-jarige paardenliefhebster haar acteerdebuut, samen met haar paard George. Britt kennen we uiteraard van het RTL 5-datingprogramma 'Take Me Out' en 'Echte meisjes in de jungle'.

Naast Britt Dekker is ook Esra de Ruiter te zien in Whitestar. Het scenario is geschreven door Michiel Peereboom en de regie is in handen van Jamel Aattache (Zwaar Verliefd!). "Ik vind het echt supertof dat ik een bioscoopfilm mag maken. Dit was al heel lang een droom dus extra gaaf dat het nu ook echt gaat gebeuren. Ik kan niet wachten tot de opnames beginnen en ik hoop dat iedereen net zo enthousiast over de film zal zijn als ik ben!", aldus Britt Dekker in een officieel persbericht.

Paardenfilm over winnaars!
Whitestar is een feelgood familiefilm over de bijzondere relatie tussen Britt en het afgedankte springpaard Whitestar. Wanneer blijkt dat Whitestar toch bijzondere talenten heeft haalt de eigenaar hem weer weg bij Britt om wedstrijden te rijden, maar zonder succes. Pas als Britt en Whitestar weer samen zijn, halen ze het beste in elkaar naar boven en blijkt Whitestar een echte winnaar.


Fucking Vet Niet!
Dekker heeft haar eigen YouTube-kanaal PaardenpraatTV en in het verleden was ze een heuse popster, dankzij haar wereldhit 'Fucking Vet' (zie onder). Whitestar is vanaf oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Artikel van FT zelf :

https://www.filmtotaal.nl/nieuws/61259

Het Nederlandse publiek heeft steeds minder trek in films van eigen bodem, zo blijkt uit onderzoek van Filmdistributeurs Nederland (FDN). In een woensdag uitgebracht rapport toont de FDN dat het aantal bioscoopbezoeken voor Nederlandse films de afgelopen vijf jaar met maar liefst 36% is gedaald. Dit terwijl het totaal aantal bioscoopbezoeken al jaren stijgt. Hoe kan dat? De FDN geeft het antwoord.

Nederlands films worden steeds minder populair. Over een periode van vijf jaar is het aantal bioscoopgangers voor deze films van eigen bodem met 36% gedaald. Deze daling is opvallend, omdat het bezoek aan buitenlandse films in diezelfde periode juist met 30% is gestegen. Ook in 2018 lijkt deze negatieve trend zich door te zetten, want in de eerste paar maanden van dit jaar is het marktaandeel van de Nederlandse film nog verder gezakt.

Piraten en Netflix
Als belangrijkste oorzaken noemt de FDN de piraterij, de opkomst van online streamingsdiensten als Netflix en de selectieve financiering van het Filmfonds. Volgens de FDN subsidieert het Filmfonds te weinig films voor het grote publiek en verdwijnt er te veel geld naar documentairs en kleinere, artistieke producties die commercieel niet interessant zijn. De FDN vindt de regels van het Filmfonds te selectief en vreest een verdere instorting van de markt als er niet snel iets verandert.

Door allerlei ontwikkelingen op de filmmarkt is er tevens minder privaatgeld beschikbaar, waardoor er volgens de FDN simpelweg minder publieksfilms kunnen worden gemaakt, die het bovendien ook nog eens met minder budget moeten doen. Volgens de FDN betekent minder geld ook minder kwaliteit. Ook is de bereidheid om te investeren in de thuismarkt voor DVD en Blu-ray is verminderd. Tevens zien de commerciële televisiezenders hun reclame-inkomsten ook teruglopen, waardoor zij minder investeren in content.


- En dan klagen over piraterij en Netflix enz als oorzaken :’) -

Chrischzz

Avatar

Ik vind Britt geweldig.
Lekker d'r zelf, beetje niet zo snugger, maar wel direct en eerlijk.

Deze film wordt natuurlijk net geen Oscar materiaal, maar voor de doelgroep zal het vast een leuke film worden.

Wilskracht

Avatar

Toepasselijk dat Esra de Ruiter in een paardenfilm speelt.

Master Of Films

Avatar

Heeft Britt al een caravan uitnodiging gehad?

Frietgezicht

Avatar

^ Nee. Heb haar weleens in het echt ontmoet tijdens Serious Request in Leiden. Leuke meid, zit geen kwaad in maar die mag door naar de studenten vereniging om de hoek.

@ Chris, wat is de doelgroep? Kids kun je dan beter meenemen naar Pixar films. Ook kids verdienen een beetje kwaliteit.

Effie

Avatar

Hehe eindelijk eens een Nederlandse film met een interessant personage. Britt for president.

NieuwsFilm

meest populair