Kevin Spacey: 'Aanklager heeft met bewijs gesjoemeld'

Kevin Spacey: 'Aanklager heeft met bewijs gesjoemeld'

Een iPhone met belangrijke tekstberichten is plotseling verdwenen...

Van de tientallen beschuldigingen rondom seksuele intimidatie en aanrandingen lijkt Kevin Spacey van één af te komen. Begin deze week vond er een hoorzitting plaats over een incident van drie jaar geleden. Spacey zou destijds een kelner van 18 jaar hebben dronken gevoerd en daarna herhaaldelijk aan zijn geslachtsdeel hebben gezeten. Tijdens de daad stuurde de jongeman allerlei berichten naar zijn inmiddels ex-vriendin. De iPhone en de originele berichten zijn nu opeens verdwenen. Ook wil de aanklager er niets over zeggen.

De hoorzitting verliep positief voor Spacey's juridische team. Zijn advocaat, Alan Jackson, wilde weten waar de telefoon is, want screenshots van de gestuurde tekstberichten onthullen mogelijk maar een gedeelte van het hele verhaal. Er zit geen volgorde in de ingediende berichten en ze bevatten ook geen tijdstempels.

De jongeman, die een uur lang werd ondervraagd, ontkende tekstberichten te hebben verwijderd. Waar de iPhone is weet hij ook niet. Hij beweert het apparaat bij het politiebureau te hebben ingeleverd. Vanwege onregelmatigheden in het verhaal besloot hij beroep te doen op zijn zwijgrecht, om zodoende zelfbeschuldiging te vermijden.

Seponering
Spacey's advocaat eiste meteen dat de zaak niet meer vervolgd wordt. Hoewel de aanwezige rechter het hier niet mee eens was, voegde deze Thomas Barrett er wel aan toe dat het er niet goed uitziet voor de partij van de aanklager. "Vanwege de opgenoemde redenen zou de zaak inderdaad geseponeerd kunnen worden. Maar het zal niet vandaag gebeuren. We zullen zien wat er komt," aldus Barrett. 31 juli gaat de hoorzitting verder.

Bewijs
Hoewel de telefoon belangrijk is voor de zaak, is het apparaat ook ontzettend onbetrouwbaar. Beide juridische teams weten dat er namelijk mee geknoeid is. Spacey's team vermoedt dat de verwijderde berichten aantonen dat de aanklager instemde met de seksuele handeling. Advocaat Jackson meldde dan ook: "Tekstberichten verwijderen voordat je ze aan de politie overhandigd is een misdrijf. Je kan daarvoor een gevangenisstraf krijgen."

Delete
Ondanks dat de aanklager tijdens de hoorzitting aangaf niets te hebben gedaan met de berichten, vertelde zijn moeder - journalist en voormalig nieuwslezer Heather Unruh - dat zij er wel aan gezeten heeft. Ze zou een paar dingen hebben verwijderd, waaronder berichten die niets met de zaak te maken hebben en video's waarop haar zoon kwajongensstreken uithaalde. Op wanhopige wijze zocht ze naar een video waarin Spacey zijn handen in de broek van de aanklager stopt. Kennelijk bestaat deze.

NieuwsFilm

meest populair