Algemeen

Film1 overleeft op de valreep!

Na 34 jaar wordt de betaalzender op het nippertje gered.

door Bram de Groot om 18:58 in Algemeen
Film1 kondigde nog niet zo heel lang geleden aan met alle activiteiten te stoppen. Daarmee zou er een einde komen aan de ouderwetse film tv-zender, 34 jaar geleden opgericht onder de naam FilmNet. Nu blijkt dat de vier zenders toch blijven voortbestaan.

De partij SPI heeft namelijk bekendgemaakt dat zij Film1 over van Sony Pictures Television en daarom kunnen de kanalen Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action en Film1 Family. "Het doet ons enorm plezier om de overname van de Film1-merken in Nederland te mogen aankondigen", onthulde SPI International-CEO Berk Uziyel. Naast de lineaire kanalen blijft ook de digitale zender voortbestaan.

Heb jij een Film1-abonnement?
Het is niet bekend hoeveel abonnees Film1 heeft. De zender is vooral bekend om het feit dat veel Nederlandse en internationale producties op de kanalen in (televisie)première gaan. De zender heette tussendoor ook nog Canal+. Film1 is de oudste betaaltelevisiezender van Nederland.

Heb jij eigenlijk een abonnement op Film1?8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ajleppink

Avatar

Filmnet+ was toch eerst hun naam?

Goku32

Avatar

Wat friet zegt inderdaad vroeg of laat os het afgelopen

justmikemovies

Avatar

Benieuwd hoe lang ze het vol gaan houden. Vooral gezien de aankondiging van HBO Max vandaag, wat het thuis wordt voor de Warner Bros. content.

Spider-fan

Avatar

Ik had het nog niet opgezegd, dus in principe blijf ik abonnee. Maar ze zullen nu wel met meer films moeten komen, anders zeg ik het alsnog op, want de afgelopen maanden was het extreem weinig.

Moviemagic

Avatar

Ik heb ook nog een film1-abbo maar het aanbod is erg slecht. Weinig vernieuwend en alles wat op film1 komt staat straks op netflix. Ze kosten 14,95 en dat is erg hoog gezien de kwaliteit. Ik ga straks wel opzeggen als de prijs of aanbod niet verbeterd.

NieuwsFilm

meest populair