Opvallend: Cate Blanchett zit in orgy-scène van Kubricks 'Eyes Wide Shut'

Opvallend: Cate Blanchett zit in orgy-scène van Kubricks 'Eyes Wide Shut'

De film is de meest controversiële die Kubrick maakte, maar dat weerhield Blanchett er niet van erin te zitten.

Wellicht heb je Eyes Wide Shut gezien, de meest controversiële film van regisseur Stanley Kubrick. Maar controversieel of niet: de film bevat een van de meest iconische scènes die Kubrick ons bracht: een orgy. Het kostte maanden om de scène te filmen en nu blijkt dat niemand minder dan de legendarische Cate Blanchett erin zit.

Althans: je ziet niet het lijf van Blanchett. Nee, de actrice spreekt de stem in van de mysterieuze gemaskerde vrouw die op de set gespeeld werd door Abigail Good. Nu horen we voor het eerst dat niemand minder dan Blanchett de stem insprak.

Zwoele stem
"We zochten iets warms en sensueels, maar tegelijk iets dat onderdeel kon zijn van een ritueel," aldus de assistent van Kubrick, Leon Vitali. "Stanley had het erover dat hij een stem wilde vinden hiervoor en [Cate] bood de kwaliteit die we zochten. Nadat hij overleed, zocht ik iemand en waren het Tom [Cruise] en Nicole [Kidman] die het idee van Cate opperden. Ze was op dat moment in Engeland, dus ze kwam naar de Pinewood Studios en nam de tekst op."

Blanchett was tijdens de post-productie van de film een opkomende ster in Hollywood. Niet slecht dus!

NieuwsFilm

meest populair