Humor

Opvallend: Cate Blanchett zit in orgy-scène van Kubricks 'Eyes Wide Shut'

De film is de meest controversiële die Kubrick maakte, maar dat weerhield Blanchett er niet van erin te zitten.

door Jim Pedd om 22:30 in Humor
Wellicht heb je Eyes Wide Shut gezien, de meest controversiële film van regisseur Stanley Kubrick. Maar controversieel of niet: de film bevat een van de meest iconische scènes die Kubrick ons bracht: een orgy. Het kostte maanden om de scène te filmen en nu blijkt dat niemand minder dan de legendarische Cate Blanchett erin zit.

Althans: je ziet niet het lijf van Blanchett. Nee, de actrice spreekt de stem in van de mysterieuze gemaskerde vrouw die op de set gespeeld werd door Abigail Good. Nu horen we voor het eerst dat niemand minder dan Blanchett de stem insprak.

Zwoele stem
"We zochten iets warms en sensueels, maar tegelijk iets dat onderdeel kon zijn van een ritueel," aldus de assistent van Kubrick, Leon Vitali. "Stanley had het erover dat hij een stem wilde vinden hiervoor en [Cate] bood de kwaliteit die we zochten. Nadat hij overleed, zocht ik iemand en waren het Tom [Cruise] en Nicole [Kidman] die het idee van Cate opperden. Ze was op dat moment in Engeland, dus ze kwam naar de Pinewood Studios en nam de tekst op."

Blanchett was tijdens de post-productie van de film een opkomende ster in Hollywood. Niet slecht dus!

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Eyes Wide Shut moet mij meteen denken aan This Film Is Not Yet Rated. Omdat Eyes Wide Shut een NC-17 zou gaan krijgen is de Amerikaanse versie in een preutse R-rated versie veranderd. Blijkt maar weer eens dat die hele MPAA gebeuren zo krom is.

Frietgezicht

Avatar

Kan mij herinneren dat ik die film als jong ventje ging kijken en doorspoelen om de boobs van Kidman te zien. Later de hele film gekeken zonder een doos tisseus en toen was die gelijk een stuk minder interessant.

SplashySleet20

Avatar

Ben ik de enige die nog nooit van deze film heeft gehoord?

NieuwsFilm

meest populair