Originele 'Kleine Zeemeermin' reageert op controverse rondom casting Ariel

Originele 'Kleine Zeemeermin' reageert op controverse rondom casting Ariel

Het castingbericht rond Halle Bailey heeft aardig wat stof doen opwaaien.

Zorgen voor diversiteit of pure chaos naar het internet brengen: met het aannemen van Halle Bailey als de onderwaterprinses Ariel voor de live-actionverfilming van The Little Mermaid / De Kleine Zeemeermin heeft Disney vele reacties weten te ontlokken. Genoeg zijn er positief - mensen die een gekleurde zeemeermin wel kunnen waarderen. Of ze rood haar krijgt of niet. De negatieve berichten lijken echter in de meerderheid. Volgens Jodi Benson, de actrice die de stem van Ariel in de originele film uit 1989 verzorgde, is dat nergens voor nodig.

De 57-jarige Amerikaanse legde uit via DisInsider: "Ik denk dat de geest van het karakter het belangrijkste is. Wat jij het karakter kan geven, met betrekking tot het hart en de geest, is wat echt telt. En wat betreft het uiterlijk... Laten we eerlijk wezen. Ik ben echt, echt oud. Dus wanneer ik 'Part of Your World' zing, en je veroordeelt me gebaseerd op hoe ik eruit zie, dan kan dat de manier veranderen waarop je het liedje interpreteert. Maar als je, je ogen sluit, dan kan je nog steeds de geest van Ariel horen."

Band
Benson is ervan overtuigd dat het uiterlijk van de onderwaterprinses niet belangrijk is. Het verhaal wel. De actrice: "We moeten verhalenvertellers zijn. Het maakt niet uit hoe we eruit zien, wat ons ras is, ons land, de kleur van onze huid, ons dialect, of we lang of dun zijn, overgewicht hebben of ondergewicht, welke kleur mijn haar heeft... We moeten echt het verhaal vertellen. En dat is wat we willen doen. We willen een band creëren met het publiek. Dus ik weet dat Disney de kern van het vertellen van een verhaal onder de knie heeft, dat is wat ze echt willen doen. Ze willen met het publiek communiceren en ons opnieuw verliefd maken op de film."

NieuwsFilm

meest populair