'Men in Black'-acteur Rip Torn overleden

'Men in Black'-acteur Rip Torn overleden

Hij is 88 jaar geworden.

Acteur Rip Torn, voornamelijk bekend als Artie in The Larry Sanders Show en als Zed in de eerste twee Men in Black-films, is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij zou thuis in Connecticut vredig zijn ingeslapen in het bijzijn van zijn familie.

De Texaan, die in 1984 voor een Oscar werd genomineerd vanwege zijn bijrol in de film Cross Creek, leidde niet bepaald een saai leven. Zijn pogingen om een nationaal theater op te starten dat voor alle rassen toegankelijk zou zijn, leidden er ooit toe dat Torn op de radar van de FBI terecht kwam.

Messengevecht
Verder zorgde Torns weerstand tegen de Vietnamoorlog ervoor dat er ooit een kogel door zijn woonkamerraam werd geschoten. Ook is Torn ooit gearresteerd nadat hij bij een bank had ingebroken en hij had schijnbaar zelfs een keer een messengevecht met Dennis Hopper. Bottom line: Rip Torn maakte wel het een en ander mee in z'n leven.

Torn was verder te zien in films als Dodgeball: A True Underdog Story, Marie Antoinette, The Man Who Fell to Earth en Freddy Got Fingered. De acteur, een neef van Sissy Spacek, laat een echtgenote, zus, dochters en vier kleinkinderen achter.

NieuwsFilm

meest populair