Bizar: Deepfake 'The Shining' met Jim Carrey als Jack Nicholson

Bizar: Deepfake 'The Shining' met Jim Carrey als Jack Nicholson

In een korte video zien we hoe de ene acteur door de andere vervangen wordt dankzij deepfake technologie.

Het Youtube-kanaal slaagt 'Ctrl Shift Face' slaagt er vaker in om met CGI acteurs te verwisselen in hun 'Deepfake' video's. In de nieuwste variant zien we Jim Carrey als Jack Torrance in The Shining als vervanger van Jack Nicholson. Het resultaat is enerzijds vreemd, maar anderzijds weer erg passend.

In realiteit zit er een slordige 25 jaar leeftijdsverschil tussen Jack Nicholson en Jim Carrey, waardoor laatstgenoemde onmogelijk de rol had kunnen spelen in de film uit 1980. Carrey was immers maar een jaar of 18 toen de film uitkwam. In een alternatieve realiteit lijkt hij echter niet eens zo'n gekke keuze voor de rol als je onderstaande video bekijkt.

Mimiek
Voor de video gebruikten ze het aanzicht van een jongere Jim Carrey en de scène waarin Jack Torrance zijn vrouw laat weten dat hij niet lastiggevallen wil worden als hij aan zijn boek aan het typen is. Doordat we een jongere Carrey zien, verwacht je eigenlijk de overdreven mimiek waar de acteur in zijn beginjaren om bekend stond. Bekijk het zelf:



Wat denken jullie, was Jim Carrey een goede keus geweest voor de rol als Stanley Kubrick de film in de jaren '90 zou hebben opgenomen?

NieuwsFilm

meest populair