David Fincher (Fight Club, Se7en) kan Oscars gaan pakken met Netflix-film 'Mank'?

David Fincher (Fight Club, Se7en) kan Oscars gaan pakken met Netflix-film 'Mank'?

In Mank gaan we zien hoe chaotisch de ontwikkeling van het script van Citizen Kane verliep.

David Fincher (Fight Club, Se7en) heeft sinds Gone Girl (2014) geen film meer gemaakt, maar daar komt nu gelukkig snel verandering in. Hij heeft namelijk getekend voor de regie van Mank, een biopic over Citizen Kane-scenarist Herman Mankiewicz.

Gary Oldman is ingehuurd om de titulaire rol te spelen in de film. Mank is gebaseerd op een script van Finchers vader Jack, die het verhaal voltooide voor zijn dood in 2003.

In Mank gaan we zien hoe chaotisch de ontwikkeling van het script van Citizen Kane verliep. Orson Welles en Mankiewicz hadden de nodige strubbelingen achter de schermen van de filmklassieker. Ondanks het kritische succes van Citizen Kane, werd alleen het script ervan uiteindelijk beloond met een Oscar.

Eindelijk goud voor Fincher?
Mank wordt in zwart-wit gefilmd en de opnames moeten in november dit jaar beginnen. Gezien de betrokken talenten en het verhaal zou dit zomaar eens een grote Oscar-kanshebber kunnen worden. Fincher zal de film tevens produceren, samen met Cean Chaffin en Douglas Urbanski. De laatste jaren werkte Fincher voornamelijk aan series als House of Cards en Mindhunter.

NieuwsFilm

meest populair