Gevaarlijke internet-hoax 'The Momo Challenge' wordt een horrorfilm

Gevaarlijke internet-hoax 'The Momo Challenge' wordt een horrorfilm

De challenge ging een paar jaar geleden viraal.

De kans dat je van de Momo Challenge hebt gehoord is tamelijk groot. Vorig jaar ging deze challenge in verschillende landen viraal, toen kinderen werden aangemoedigd om zich in de opdracht van een verminkte en akelige vrouw, genaamd Momo, zelf pijn te doen, gewelddadige dingen te doen of zelfs zelfmoord te plegen. Zo zou een 12-jarig meisje uit Argentinië hierop gebaseerd zich van het leven hebben beroofd.

Uiteindelijk bleek dat de Momo Challenge een verzinsel was op het internet, gebaseerd op een 'kunstwerk', genaamd Mother Bird, van Keisuke Aisawa. De Japanse kunstenaar liet zich inspireren door de legende van Ubume, een vogel uit de Japanse folklore die kinderen ontvoert. Zijn beeldhouwwerk had echter niet zo'n goede invloed...

Grote gevolgen
Meerdere landen waarschuwden mensen de video's te vermijden. Ook Kim Kardashian waarschuwde haar 140 miljoen volgers op Instagram op te letten en vroeg YouTube alle Momo video's te verwijderen. Een paar maanden terug ging ook nog een enge Michael Jackson video rond, geinspireerd door de Momo challenge. Als je de video zou bekijken, zou deze griezelige Michael Jackson pop 's nachts je kamer binnenkomen.

Al deze commotie zorgde ervoor dat Aisawa zijn Mother Bird vernietigde. Toch hebben nog veel mensen het erover en producent Takashige Ichise (o.a. bekend van The Ring en The Grudge) ziet hier wel een kans in. Hij wil er namelijk een horrorfilm van maken. Studio Orion Pictures heeft al getekend voor het project. Wanneer de film uit moet komen is nog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair