Algemeen

Gevaarlijke internet-hoax 'The Momo Challenge' wordt een horrorfilm

De challenge ging een paar jaar geleden viraal.

door Wouter Drummen om 18:12 in Algemeen
De kans dat je van de Momo Challenge hebt gehoord is tamelijk groot. Vorig jaar ging deze challenge in verschillende landen viraal, toen kinderen werden aangemoedigd om zich in de opdracht van een verminkte en akelige vrouw, genaamd Momo, zelf pijn te doen, gewelddadige dingen te doen of zelfs zelfmoord te plegen. Zo zou een 12-jarig meisje uit Argentinië hierop gebaseerd zich van het leven hebben beroofd.

Uiteindelijk bleek dat de Momo Challenge een verzinsel was op het internet, gebaseerd op een 'kunstwerk', genaamd Mother Bird, van Keisuke Aisawa. De Japanse kunstenaar liet zich inspireren door de legende van Ubume, een vogel uit de Japanse folklore die kinderen ontvoert. Zijn beeldhouwwerk had echter niet zo'n goede invloed...

Grote gevolgen
Meerdere landen waarschuwden mensen de video's te vermijden. Ook Kim Kardashian waarschuwde haar 140 miljoen volgers op Instagram op te letten en vroeg YouTube alle Momo video's te verwijderen. Een paar maanden terug ging ook nog een enge Michael Jackson video rond, geinspireerd door de Momo challenge. Als je de video zou bekijken, zou deze griezelige Michael Jackson pop 's nachts je kamer binnenkomen.

Al deze commotie zorgde ervoor dat Aisawa zijn Mother Bird vernietigde. Toch hebben nog veel mensen het erover en producent Takashige Ichise (o.a. bekend van The Ring en The Grudge) ziet hier wel een kans in. Hij wil er namelijk een horrorfilm van maken. Studio Orion Pictures heeft al getekend voor het project. Wanneer de film uit moet komen is nog niet duidelijk.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Nog nooit van gehoord. Met zoveel 'challenges' de laatste tijd is het ook moeilijk bij te houden

Frietgezicht

Avatar

Ook nooit van gehoord maar kwam ze daar zomaar mee weg dan?

Zelf heb ik ooit lang geleden meegedaan aan de ice bucket challenge maar daarna zijn ze aan mij voorbij gegaan.

ThysRomani

Avatar

Je moet niet te lang naar die foto kijken op de header.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik ga het toch nooit snappen. Één of andere idioot die je in een video uitdaagt om jezelf pijn te doen of zelfmoord te plegen, en dan ga je het nog doen ook? Dan moet er toch allang iets psychisch mis met je zijn als je dat zomaar doet.

Hancock

Avatar

Never heard of it

Rohieth

Avatar

Zal vast voor 10 miljoen geproduceerd worden waardoor ze binnen een weekend hun omzet gemaakt zullen hebben.
Ik begrijp 't wel.

chefry1983

Avatar

wat is de volgende challenge? parachute springen zonder parachute, bungeejumpen met een te lang koord of misschien wel de eikenprocessierups knuffelen.

Rafael11

Avatar

Nog niet eerder van die challenge gehoord.
@ThysRomani idd, die foto is niet erg aangenaam nee haha.

JMRG

Avatar

Volgende challenge ga ik verfilmen, man man je kan tegenwoordig ook van alles een film maken

Ereptile

Avatar

Bottle Flip: The Movie...

JMRG

Avatar

^ Smiley face

NieuwsFilm