Algemeen

Recensie 'Crawl'! Prima survivalhorror met alligators ★★★☆☆

In zijn pretentieloosheid is Crawl heerlijk simpel en overzichtelijk.

door Tako om 16:36 in Algemeen
Wil je weten waar je deze film kunt zien, maak dan gebruik van onze bioscoopagenda.

Recensie: Crawl (2019) -

Regie: Alexandre Aja | Cast: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson, Anson Boon

Eigenlijk is het best ironisch dat het tijdperk van de zomerblockbuster ooit begon met het succes van Jaws. De hedendaagse blockbusters die 's zomers de bioscopen vullen, hebben namelijk weinig van doen met de ambachtelijk gemaakte Spielberg-klassieker. Sterker nog: dergelijke films zorgen tegenwoordig in de zomer vooral voor afwisseling in het verder met franchisetitels dichtgeslibde filmlandschap. Met 'dergelijke films' worden uiteraard niet films bedoeld die de kwalitatieve vergelijking met Jaws kunnen doorstaan (die bestaan immers niet), maar op titels die dezelfde formule hanteren: kleinschalige survivalhorror waarin enkele mensen een hapgrage diersoort proberen te overleven. Dit simpele gegeven resulteert zelden in hoogstaande filmkunst, maar zo nu en dan zit er een leuke verrassing tussen zoals Piranha 3D of The Shallows. Crawl is weliswaar ietsje minder dan die uitschieters, maar weet zijn minimale premisse vrij goed uit te werken.

Lees de volledige review van 'Crawl' geschreven door Thierry Verhoeven.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rohieth

Avatar

Vermakelijke film, mede mogelijk gemaakt door Kaya Scodelario. Zij draagt deze film, dankzij haar geloofwaardigheid. Goeie schrikmomenten, spannende scenes door de claustrofobische setting, alleen had ik net dat extra's verwacht vanwege de naam Sam Raimi. Helaas gebeurde dat niet.
Domme keuzes van de hoofdrolspelers, clichés en weinig spektakel ondanks de 'R' rating maken het een film die je niet lang zal bijblijven.

**

John Wayne

Avatar

Gezien de constant aanwezige reclame op deze site, had ik ook een recensie voor Stuber verwacht.

Frietgezicht

Avatar

^ Misschien zegt dat al wat over de film Wayne. Ze kunnen moeilijk een film die ze willen promoten een slechte recensie geven Smiley face

Thiver

Avatar

Het is een stuk simpeler: voor die film is geen persvoorstelling gehouden.

Sunspot

Avatar

Zeker even kijken binnenkort, lijkt me welleuk

NieuwsFilm

meest populair