Video

Trailer 'Vita & Virginia': de jaren '20 waren minder preuts dan vaak gedacht

Het waargebeurde drama over de geheime relatie tussen de beroemde schrijfsters Vita Sackville-West en Virginia Woolf.

door Jan-Peter Rook om 13:44 in Video
Het ging er in de jaren twintig niet zo preuts aan toe als veel mensen denken. Het bewijs hiervan is Vita & Virginia, een historisch drama met in de hoofdrollen Gemma Arterton en Elizabeth Debicki. Zij spelen schrijfsters Vita Sackville-West en Virginia Woolf die, ondanks de conventionele hogere kringen waarin zij zich begaven, een lesbische affaire met elkaar hadden. Check snel de trailer.


Vita & Virginia volgt de vrijgevochten en onbezonnen Vita (Arterton), die haar idool Virginia Woolf (Debicki) ontmoet. Hoewel deze excentrieke schrijfster door de maatschappij niet echt gewaardeerd wordt, ziet Vita haar als een genie. De twee hebben gelijk een klik en er ontstaat een geheime affaire die Woolf inspireert om haar satirische roman en feministische klassieker Orlando te schrijven.

Liefdesbrieven
Vita & Virginia, een film van regisseuse Chanya Button, is gebaseerd op de liefdesbrieven die de twee literaire iconen aan elkaar schreven. In 1993 kwam er ook al een gelijknamig toneelstuk uit.

De film, waarin ook Isabella Rossellini, Rupert Penry-Jones en Peter Ferdinando te zien zijn, draait vanaf 23 augustus in de Verenigde Staten. Over een Nederlandse release is (nog) niets bekend.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Haha een eerdere kop beschreef de trailer als "sensueel". Dat viel me al wat tegen ;)

NieuwsFilm

meest populair